Nu avem alternativă politică românească

  Rezultat previzibil. Nu avem alternativă politică românească. Cei făcuți, nu născuți, nu au cum să fie credibili, asta după cum s-a si văzut, o pricepe aproape oricine. La scurt timp după Sfânta Liturghie m-am dus la secția de votare, erau două cozi mari, acolo unde data trecută nu era mai nimeni; se pare ca oricât de mulți s-ar prezenta la ”vot”, UDMR tot trece pragul, încă o dovadă că alegerile sunt în primul rând o decizie politică, nu una ce ține de popor, dacă poporul nu e hotărât si nu generează CEVA. Foarte mulți tineri la cele două cozi, genul de tineri care teoretic, nici nu ar fi stiut că sunt ”alegeri”. Tineri care ar fi putut vota altceva decât usr, dacă aveau cu cine; pun pariu că nici măcar nu știau cine este președinte pe acolo, pe la usr.

Suntem datori, noi ăștia puțini, să încercăm să construim ceva. Demnitate românească în primul rând, așa cum am si început să facem, prin acțiuni mai mici sau mai mari. Credibilitatea este cel mai prețios lucru al nostru, credibilitate ce se poate spulbera atât de ușor prin alegeri, cuvinte sau decizii pripite, fără o temeinică analiză asupra atitudinilor noastre, atitudini ce nu ne permitem a fi strict personale, căci ele vorbesc în numele unui Ideal.

În rest ce să spun, Cu Dumnezeu înainte, că doar nu ne poticnim în niște alegeri, suntem căliți, foarte căliți. Până la capăt dăm peste cap paharul neputinței, zdrobind prin Credință deznădejdea. Duminica nu este ziua votului, ci ziua care ne spune că Lupta are sens, că ea, lupta, trebuie continuată.

Orice reacție va genera în cele din urmă o contra-reacție, ce va deveni o Reacție în sine, o Atitudine.

Mihai Tîrnoveanu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

 

Lasă un răspuns