NU provocați românii! NU vă vom face jocul, căci vi-l știm! NU vom răspunde la nicio provocare!

De citit până la capăt și de distribuit!

  Primăria UDMR din Sânmartin vrea să ne interzică Rugăciunea pentru Eroi, de Înălțarea Domnului, în CIMITIRUL Internațional al Eroilor Valea Uzului. Măi fraților, primăria respectivă este condusă de comuniști? Provocările extremiştilor maghiari continuă în jurul Crucilor Eroilor Români. Probabil vor continua şi în ziua de 6 iunie.

  După cum deja știți, Primăria Sânmartin, jud. Harghita hotărăște printr-un document să interzică accesul în cimitir pe o perioadă de 30 de zile, ținta fiind de fapt data de 6 iunie. Urmează o chestiune foarte interesantă… cu toată tevatura iscată de rezultatul alegerilor parlamentare şi de arestarea lui Dragnea, lumea cam uitase de Valea Uzului, spiritele se mai domoliseră puțin; documentul Consiliului Local redactat în limba română (câtă corectitudine!) deși datează din 23 mai, a fost scos pe piață largă de-abia astăzi. Dacă era livrat imediat după 23 mai, oamenii l-ar fi uitat repede sau nu l-ar fi băgat prea mult în seamă cu tot tărăboiul mai sus amintit. Lucrarea se înscrie perfect în strategia forțelor extremiste maghiare de a-i provoca pe români, de a aprinde spiritele şi a ne face să le răspundem eventualelor provocări din data de 6 iunie. Scopul lor este să pozeze în victime, să arate lumii cât de asupriți şi oropsiți sunt ei în România şi să ceară pe această ”bază” autonomie teritorială. Aşa au făcut şi în martie 1990 când au provocat incidentele violente de la Târgu-Mureș. Au făcut din alb, negru, arătând întregii Lumi, cât de ”cruzi” sunt românii şi câtă bătaie a luat ”ungurul” Mihăilă Cofariu. Măi fraților, ăștia sunt în stare să se bată singuri, numai să dobândească statutul de victime perfecte! După martie 1990, folosindu-se de tragicile evenimente în urma cărora au dobândit în ochii întregului mapamond statutul de ”oropsiți”, şi-au câștigat pas cu pas privilegiile aberante de care beneficiază acum. Toată Europa i-a luat în brațe iar partidele ”noastre” i-au luat la guvernare aproape în fiecare mandat. Dar ei de fapt, nu vor ÎN PRIMUL RÂND drepturi, privilegii, ci autonomie teritorială. Dar cine să-i mai creadă acum că sunt asupriți în România, când statul român le-a dat de toate, inclusiv funcții în guverne şi câteva remorci mari de bani? Ei nu mai pot fi credibili în fața Lumii, decât dacă reuşesc să provoace un nou incident, decât dacă noi vom răspunde provocărilor lor. De 1 Decembrie 2017 la Târgu-Secuiesc, la Marşul Românilor din centrul oraşului, Beke Istvan, cel care a vrut să ne arunce în aer prin bombe artizanale în 2015, a coborât de la balconul apartamentului lui lângă noi, în stradă, cu o cameră de filmat şi cu un surâs ”dulce” pe buze… cu speranța că va lua o palmă sau măcar o înjurătură. Mulți dintre ai noștri, mai ales românii din Covasna, bineînțeles că l-au recunoscut. Au trecut pe lângă el însă ca rapidul printr-o haltă, nici nu l-au băgat în seamă. Nu i-au ieşit cărțile lui Beke.

Nu le vor ieşi cărțile nici pe 6 iunie. Cine dintre ai noștri nu respectă ordinea şi disciplina impusă, va fi considerat ca jucător de partea adversă şi tratat ca atare. Cine nu înțelege că soarta fraților noştri din Covasna şi Harghita este mai prețioasă decât ”vitejiile” personale este rugat să stea acasă. Cine crede că nu se poate abține, deasemenea, este mai bine să stea acasă. Eforturile de a transmite românilor din Inima Țării un mesaj de solidaritate şi dragoste frățească, lupta noastră comună de a apăra Identitatea Națională din Centrul României nu poate fi periclitată de acte ”nervoase” sau de tot felul de izbucniri. Mergem demni la Valea Uzului, cu Icoane, Flori şi Steaguri Tricolore, mergem să-i pomenim pe Eroi, mergem să le respectăm Memoria aşa cum se cuvine, după Datină. Manifestările vor avea un caracter religios şi solemn.

Cât despre comunicatul dat de Primăria din Sânmartin… el este de tot râsul, cum poți să interzici accesul într-un Cimitir? Cum poți să interzici unor oameni să aprindă o lumânare şi să pună o floare pe mormintele Eroilor Români? Cum poți să interzici Rugăciunea la căpătâiul morţilor? Chiar dacă prin absurd Cimitirul de la Valea Uzului ar aparţine de Harghita, cum poți să interzici aceste lucruri? Este de tot râsul-plânsul! Este un act fără nicio valoare juridică, o aberație! O încălcare flagrantă a oricăror legi, un ABUZ fără asemănare. Tovarășilor de la primărie, numai comuniştii interziceau slujbele religioase! În ce lume trăiți?

Vom fi acolo, la Cimitir, la Crucile Eroilor noştri!

Mihai Tîrnoveanu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?