Foto: magazincritic.ro

  Este Sfânta Zi a Înălțării Domnului, Ziua Eroilor! Suntem Aici!

Cei care-i cinstesc pe Eroii căzuți și-i iubesc pe Eroii în viață, pe Românii din Covasna și Harghita care țin România Vie în Inima Țării, NU trebuie să răspundă la NICIO provocare care ar putea avea loc din partea părții maghiare la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului. 

Cei care NU ne vor binele, cei care vor autonomia teritorială a asa zisului ținut secuiesc si nu numai, ci autonomia întregului teritoriu până la granița cu Ungaria, URMĂRESC ca noi să răspundem provocărilor lor, URMĂRESC să aibă în fața întregii lumi justificarea pretențiilor lor teritoriale. La Valea Uzului toți vor fi cu ochii pe noi, inclusiv televiziunile din Ungaria și cele ungurești din țară. Cel mai mic gest neadecvat al nostru va fi filmat și folosit la maximum. De aceea trebuie să avem nervii tari și STĂPÂNIRE MAXIMĂ de sine. Comportamentul nostru trebuie să fie CALM, SOLEMN și extrem de PAȘNIC. Oricare incident NEDORIT nu se va stinge la Valea Uzului, există riscul ca acesta să se extindă. DE ACEEA vă spun cu toată dragostea mea, aceste lucruri. Avem manifestările AUTORIZATE, Jandarmeria și Poliția îți vor face datoria. 

Fac către voi acest apel, cunoscând pe deplin năzuințele fraților și surorilor noastre din Covasna și Harghita care trăiesc zi de zi printre cetățenii de etnie maghiară. NICIUN gest al nostru nu trebuie să dea pretext unora pentru a se răzbuna pe ei. Mai clar de atât nu stiu cum să vă mai spun, dacă mai este nevoie să vă mai spun. 

Așadar, mergem la Valea Uzului cu PACE, la Sfânta Slujbă a Parastasului pentru Eroi, depunem flori pe morminte, aprindem lumânări pentru Eroii Români. Rugăciunea, Cântecul si Cuvântul pentru cei căzuți, vor fi singurele noastre forme de exprimare. 

Mergem cu Dumnezeu înainte!

***

Apelul unei românce din Târgu Secuiesc, Mihaela Aionesei:

HRISTOS s-a Înălțat!… și pentru noi și pentru Eroi… din IUBIRE!
IUBIREA, Iubirea, dragii mei, este forța care trebuie să ne conducă astăzi. 
Vom merge la Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului – vestitul Cimitir cu Lanțuri, atât de disputat și mediatizat în ultima vreme. 
La ora 17.00 se va face o slujbă de pomenire pentru cei care s-au jertfit pe acest pământ, pentru ca noi astăzi să fim liberi sub Tricolor.
Am pregătit cu toată dragostea colivă ca și cum m-aș duce să-mi cinstesc mama și tata, frații mai mari ori mai mici…. Și parcă în boabele de grâu am auzit oftând lacrimile eroilor noștri, lacrimile pământului, lacrimile lui Dumnezeu.
Dragii mei, după cum știți, nu vom fi singuri astăzi. Zeci de români de etnie maghiară și-au anunțat prezența în semn de protest împotriva acestui eveniment.
Fac un APEL către toți cei vor veni astăzi la Valea Uzului!
Dacă vreți să faceți ceva bun pentru Țara asta, pentru românii din Covasna, Harghita și Mureș, veniți cu Dragoste, veniți cu Pace, cu Calm, cu Toleranță, cu Credința Sfântă că Mâine va fi mai luminos.
Poate veți fi scuipați, umiliți, înjurați de mamă și de țară, NU răspundeți cu violență! Încercați să vă păstrați calmul și NU răspundeți la provocări pentru că, din păcate, asta se așteaptă, iar consecințele vor fi pe termen lung.
Va fi un meci al nervilor întinși la maxim din care doar PACEA trebuie să fie câștigătoare.
Gândinți-vă că după eveniment fiecare dintre domniile voastre veți pleca acasă la ai voștri, dar noi, copiii noștri, suntem nevoiți să trăim ca și până acum împreună cu etnicii maghiari.
Haideți tot împreună să găsim o soluție de a nu ne lăsa manipulați de forțe oculte care vor dezbinarea. De a nu lăsa ura și dorința de putere să ne învrăjbească.
Nu mergem la un meci unde o galerie trebuie să-și arate supremația în fața celeilalte. Mergem să ne comemorăm eroii, nu să ne rezolvăm frustrările.
Să mergem cu Dumnezeu, să mergem cu Pace!
Să trăim în Dragoste fraților, după cum prin exemplul lui ne îndeamnă Hristos! Doamne ajută!


2% din impozitul pe salariu

  • Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a activităților EEF, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns