Marșul Românilor, București, 4 august 2019, ora 17; Piața Victoriei, Bulevardul Kiseleff, Arcul de Triumf.

  Aniversăm Centenarul intrării Armatei Române în Budapesta și al eliberării Ungariei de comunism. În 1919, pentru prima dată în istoria lumii, așa cum bine remarca reputatul analist militar Cristian Negrea, armata unei țări a luptat împotriva regimului criminal comunist. Prin izbânda militară din 4 august 1919, când Budapesta și odată cu ea întreaga Ungarie era eliberată de regimul bolsevic al lui Bela Kun, s-a frânt capul de pod al Uniunii Sovietice din Europa Centrală. Cu câteva luni în urma, toamna anului 1918, Generalul Ioan Boeriu, împreună cu Iuliu Maniu, preluând comanda celor 60.000 de soldați români din fosta armată imperială, au stabilizat Viena care era cuprinsă la rândul ei de febra bolșevică venită din Rusia, restaurând ordinea și predând apoi puterea celor în drept înainte de a pleca spre Transilvania. Putem spune, lucru prea puțin cunoscut astăzi, că Armata Română a fost în acei ani forța care a oprit expansiunea Revoluției Bolșevice în Europa. În același timp, lucru extrem de important, prin această victorie militară de la 4 august 1919, s-a reconsfințit Actul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, în condițiile în care ungurii au încercat prin toate mijloacele diplomatice și militare să împiedice reunirea Transilvaniei cu Țara Mamă și după 1 Decembrie 1918. 

Așadar, aniversăm 100 de ani de Anticomunism și de reafirmare Națională. Cinstim Eroii Armatei Române care si-au dat viața pentru Țară. 

Gruparea se face în Piața Victoriei, ora 17. Pornim în marș pe Bulevardul Kiseleff spre Arcul de Triumf cu intonare de cântece patriotice. Scurtă oprire în dreptul Ambasadei Rusiei pentru a protesta împotriva urmărilor Pactului Ribbentrop-Molotov; continuarea drumului spre Arcul de Triumf, unde vor avea loc alocuțiuni și un moment omagial care va cuprinde și depuneri de coroane de flori. După manifestare, o delagație a organizatorilor va merge la ambasadele Ungariei și Austriei pentru a înainta memorii instituțiilor respective. Textul acestora îl vom face cunoscut la momentul oportun. 

Cu Dumnezeu înainte în Marșul Românilor!

Mihai Tîrnoveanu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?