Cheile Bicazului sunt ale jud. Neamț!

Munții Făgărași

  Fiecare român o știe, Ștefan cel Mare și Sfânt al Moldovei Aici a fost! Iar Duhul Sau nu moare!

Câteva sute de oameni frumoși și demni au ieșit în centrul orașului Piatra Neamț pentru a-și exprima hotărârea ca simbolul județului, Cheile Bicazului, să nu fie trecut în mod arbitrar la Harghita, după dorința unor lideri UDMR de a redesena conturul graniței fostului Imperiu Austro-Ungar. Nemțenii alături de care am fost și noi, le-au transmis astfel un mesaj clar autorităților jud. Neamț să se implice cu toate resursele în această dispută administrativă dintre Harghita și Neamț. Deși organizatoarea protestului, Roxana Mihaila, a avut numai câteva zile la dispoziție pentru mobilizarea oamenilor, protestul a fost unul reușit, primul cuvânt care îmi vine în minte, fiind, “Frumos”. 

Copiii și tinerii în costume naționale au fost Imaginea acestui Marș, atmosfera întregii manifestări exprimând emoție și voință, demnitate și hotărâre. Celor din Piatra Neamț li s-au alăturat și oameni din localitățile învecinate dar și români veniți de mai departe, din Comanesti, Darmanesti (am avut bucuria să o revăd pe prietena noastră Ionela Sporici Vrinceanu), Târgu Secuiesc și Brașov, Mihaela Aionesei și Anita Toporeanu însoțindu-mă la acest drum. 

Lupta pentru normalitate, pentru Cheile Bicazului in jud. Neamț de-abia începe. La fel si mobilizarea noastră. 

Doamne ajută fraților!

Mihai Tîrnovenu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?