Peste 1000 de români din întreaga țara au participat la mitingul din Pața Victoriei!

Foto: magazincritic.ro

  Peste 1000 de români din întreaga țară care au participat la mitingul din Piața Victoriei, organizat de Asociația Calea Neamului, au cerut Guvernului abrogarea Ordonanței de Urgență prin care a fost adoptat Codul Administrativ. Atât în Piață, cât și în cadrul audienței acordată de vice-premier delegației noastre (Maria Graur, Dan Tănasă, Florin Palas, Victor Roncea și subsemnatul), s-a subliniat faptul că această ordonanță este un act de trădare națională, limba maghiară devenind a doua limbă oficială în stat, fapt care coroborat cu nesocotirea obligației constituționale a existenței unei ponderi semnificative ca premiză a folosirii limbii materne a persoanelor aparținând unei minorități naționale în relația cu autoritățile publice, pragul de 20% devenind opțional, duce la diluarea caracterului de stat național prevăzut în Constituția României. Acest Cod Administrativ devine o armă importantă pentru structurile iredentiste maghiare în obținerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice.

De la tribuna mitingului au vorbit: Florin Palas și subsemnatul din partea Asociației Calea Neamului, Dan Ciprian Grăjdeanu, liderul Frăției Ortodoxe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Florentina Teacă și Dan Tănasă din partea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș. Am fost foarte onorați să ascultăm cuvântul plin de înțelepciune al părintelui Vasile Sorin Dobre, profesor doctor la Facultatea de Teologie din Sibiu, paroh al bisericii ortodoxe din Cristian, jud. Brasov, care, împreună cu doamna preoteasă Roxana Dobre, desfăşoară o frumoasă activitate românească pe aceste meleaguri.

Revenim în postările următoare cu relatări, impresii despre acestă zi, în care am arătat încă o dată că acest popor este viu!
Cu Dumnezeu înainte, fraţi români! Nu ne lăsăm.

Mihai Tîrnoveanu


 Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Lasă un răspuns