Hai la Arcul de Triumf în Marșul Românilor!

  4 august, ora 17, Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Piața Victorie!

  Asociația Calea Neamului a avut onoarea să adreseze o invitație oficială conducerii militare şi civile a Armatei Române la manifestările dedicate Centenarului intrării Armatei Române în Budapesta şi a eliberării Ungariei de bolșevismul regimului Bela Kun. Ne exprimăm convingerea că reprezentanții Armatei vor sărbători împreună cu românii de pe întreg cuprinsul Țării aniversarea acestui moment glorios din Istoria României. Jertfa trupelor române din 1919 pentru reconsfințirea Actului Marii Uniri de la 1918 şi a blocării extinderii comunismului spre Vestul Europei trebuie cinstită așa cum se cuvine, pentru a nu fi uitată de generațiile actuale si viitoare. 

Manifestarea, organizată de Asociația Calea Neamului, este aprobată de Primăria Municipiului București şi va avea loc duminică, 4 august 2019, după următorul program: la ora 17 se va efectua gruparea participanților în Piața Charles de Gaulle; se pornește în marș pe Bulevardul Mareșal Constantin Prezan, cu ocuparea unei benzi de circulație rutieră spre Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf va avea loc un moment omagial care va include şi Slujba Parastasului pentru Eroii Armatei Române, depuneri de coroane de flori, intonare de cântece patriotice ale Armatei Române, scurte alocuțiuni. Se va continua mai apoi marșul în mod simbolic către Piața Victoriei pe Bulevardul Kiseleff cu ocuparea unei benzi de circulație rutieră. 

Manifestările vor avea un caracter solemn, pastrându-se pe tot parcursul Marsului, cât şi a ceremoniilor de la Arcul de Triumf, o ordine desăvârșită. Majoritatea participanților va purta costume naționale şi steaguri tricolore românești. Grupurile de copii care ne vor însoți vor fi deasemenea în costume naționale si vor avea fotografii din Campania Militară din 1919.

Avem în inimile noastre, clipă de clipă, bătăile inimilor ostașilor Armatei Române care au luptat, sângerat şi murit pe câmpurile de bătălie pentru ca aceste pământuri binecuvântate de Dumnezeu să poarte numele Grădinii Maicii Domnului, România!

Mihai Tîrnoveanu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?