Pe urmele Țăranilor în Opinci Militare! Haideți la Arcul de Triumf!

  Haideți la Arcul de Triumf! 4 august, ora 17 pornim în Marș din Piața Charles de Gaulle spre Arcul de Triumf, apoi spre Piața Victoriei. 

Veniți pe urmele Eroilor, pe urmele celor despre care nu se pomenește în manuale, despre care nu se spune mai nimic în școli. Umbrele lor voievodale, ale Țăranilor în Opinci Militare, sunt Aici și desenează relieful Demnității Naționale de-a lungul Istoriei. Mormintele lor decorează un Piept de Țară. Țintele de fier din tălpile lor au răsturnat imperii și-au ridicat o Țară. Prin puterea pasului lor hotărât au reîmbrățișat Ardealul cu Mama Lui și Basarabia au readus-o la Matcă. Pe această Brazdă adâncă începută de Bădia în urmă cu Milenii sunteți chemați a merge, suntem meniți a fi semințele ce răsar din ea, cu toată povara vremurilor care ne apasă. Fiecare spic, fiecare fir de iarbă ce strigă după lumină zdrobește deznădejdea. De fiecare dată când i-am cerut ajutorul lui Dumnezeu în Acțiune, l-am avut. Nicicând nu ne-a lăsat, oricât de greu, de imposibil ni s-ar fi părut nouă de îndeplinit o misiune. 

Să fim holdă Doamne, nu spice separate, ci mănunchi!
Aniversăm Centenarul intrării Armatei Române în Budapesta și al eliberării Ungariei de bolșevismul regimului Bela Kun. 
Ne exprimăm convingerea că reprezentanții Bisericii Ortodoxe și ai Armatei Române vor sărbători împreună cu românii de pe întreg cuprinsul Țării marcarea acestui moment glorios din Istoria României. Jertfa trupelor române din 1919 pentru reconsfințirea Actului Marii Uniri de la 1918 și a blocării extinderii comunismului spre Vestul Europei trebuie cinstită așa cum se cuvine, pentru a nu fi uitată de generațiile actuale și viitoare. 

Manifestarea, organizată de Asociația Calea Neamului, este aprobată de Primăria Municipiului București și va avea loc duminică, 4 august 2019, după următorul program: la ora 17 se va efectua gruparea participanților în Piața Charles de Gaulle; se pornește în marș pe Bulevardul Mareșal Constantin Prezan, cu ocuparea unei benzi de circulație rutieră spre Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf va avea loc un moment omagial care va include și Slujba Parastasului pentru Eroii Armatei Române, depuneri de coroane de flori, intonare de cântece patriotice ale Armatei Române, scurte alocuțiuni. Se va continua mai apoi marșul în mod simbolic pe Bulevardul Kiseleff cu ocuparea unei benzi de circulație rutieră până în Piața Victoriei unde va avea loc un frumos moment de cântece patriotice susținut de tineri din Brașov, Făgăraș, Rupea, Cristian și Covasna. 

Manifestările vor avea un caracter solemn, păstrându-se pe tot parcursul Marșului, cât și a ceremoniilor de la Arcul de Triumf, o ordine desăvârșită. Majoritatea participanților va purta costume naționale și steaguri tricolore românești. Grupurile de copii care ne vor însoți vor fi deasemenea în costume naționale și vor avea fotografii din Campania Militară din 1919.

Avem în inimile noastre, clipă de clipă, bătăile inimilor ostașilor Armatei Române care au luptat, sângerat și murit pe câmpurile de bătălie pentru ca aceste pământuri binecuvântate de Dumnezeu să poarte numele Grădinii Maicii Domnului, România!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?