Hai la Arcul de Triumf, căci Adevărul Istoric nu poate fi cenzurat dacă noi nu ne lăsăm!

  100 de ani de când Armata Română a intrat în Budapesta eliberând Ungaria de bolșevism, reconsfințind totodată prin Campania Militară din 1919, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Duminică, 4 august ora 17 pornim din Piața Charles de Gaulle spre Arcul de Triumf în Marșul Românilor care va continua până în Piața Victoriei. Vor fi cu noi 100 de copii înveșmântați în costume naționale care vor cânta izbânda trupelor militare române la Arcul de Triumf. Se vor depune coroane de flori și se va oficia deasemenea Slujba Parastasului pentru Eroi. Asociația Calea Neamului, organizatoarea manifestărilor a trimis o invitație oficială de participare la evenimente către conducerea militară și civilă a Ministerului Apărării Naționale dar și către Ambasada Ungariei la București, prilejuindu-i astfel Excelenței Sale, Zakonyi Botond, ambasadorul Ungariei, exprimarea recunoștinței în numele statului și poporului maghiar, față de Eroii Armatei Române care și-au dat viața pentru eliberarea actualului teritoriu al Ungariei de regimul bolșevic instaurat în 1919 de Bela Kun cu sprijinul direct al Rusiei comuniste. 

Oameni buni, participarea noastră la manifestările din 4 august va arăta că nu ne uităm Istoria, că suntem conștienți că Armata Română a avut un rol primordial în stoparea extinderii unui regim criminal în tot Centrul Europei. România ca stat a fost un exemplu de atitudine militară și politică pentru toată Europa. Am fost PRIMA ARMATĂ din lume care înfrânt un regim comunist. 

Acest lucru nu trebuie uitat. Împreună vom face să nu fie uitat, pentru Generația Tânără, pentru toți acei care ne judecă și care aruncă cu noroi peste Istoria noastră, pentru toți acei care nu știu ce înseamnă România și Jertfa unui întreg Neam. 

Cu Dumnezeu înainte în Marșul Românilor, frați și surori!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?