“Prizonier în patria ta!” Fundația „Szekler Monitor” acuză pe domnul doctor Mihai Tîrnoveanu de „incitare la ură interetnică și religioasă, comportament discriminativ, degradant și hărțuitor față de comunitatea maghiară”.

  Fundația „Szekler Monitor” acuză pe domnul doctor Mihai Tîrnoveanu de „incitare la ură interetnică și religioasă, comportament discriminativ, degradant și hărțuitor față de comunitatea maghiară și de activitate antimaghiară.” Lucrul acesta vine după ani de zile în care publicația noastră a păstrat în arhiva online, aproximativ 80% din postările domnului doctor Mihai Tîrnoveanu. De curând unul din conturile domniei sale au fost șterse definitiv, pe aceleași motive invocate de fundația maghiară. Comentariile noastre sunt de prisos, de aceea am convenit să redăm integral știrea uluitoare transmisă de domnia sa:

  „Oricât de greu mi-ar fi, voi merge în continuare pe Calea Neamului. Nu voi da niciun pas înapoi, căci altfel îmi voi pierde numele de român. 

În urma sesizării Fundației Szekler Monitor sunt convocat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pe 27 august, ora 10, pentru a da socoteală acuzațiilor ce mi se aduc de către mai sus numita fundație maghiară. Acuzațiile sunt: incitare la ură interetnică și religioasă, comportament discriminativ, degradant și hărțuitor față de comunitatea maghiară, activitate antimaghiară. Reclamantul afirmă că aceste lucruri le-am făcut atât prin postările scrise pe rețelele de socializare cât și prin întreaga mea activitate practică, prin acțiunile desfășurate de-a lungul timpului. Ca argumente atașate în anexe, se aduc cele scrise de mine în 14 postări, dar și comentariile generate de acestea, deși în nenumărate rânduri am specificat că nu sunt de acord cu acele comentarii care jignesc comunitatea maghiară și că acestea vor fi șterse. Mai pe scurt, domnii sunt deranjați de atitudinile mele față de mai multe chestiuni: Valea Uzului, Cheile Bicazului, Codul Administrativ, manifestările prilejuite de Zilele Naționale ale României, 1 Decembrie si 24 Ianuarie, situația din zona orașului Baraolt, Vârghis, Doboseni, Herculian etc. Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării i se cere să analizeze atât cele semnalate punctual (voi reveni cu detalii tari de tot) cât și întreaga mea activitate practică. 

Cam asta e situația… lumea în care trăim, în care ești tras la răspundere pentru faptul că îți iubești Țara și Neamul, ba mai mult, că ai ”tupeul” să și acționezi în acest sens. Ești considerat periculos dacă afirmi anumite realități, dacă spui că albul este chiar alb, dacă te străduiești să lupti pentru Identitatea Națională, dacă nu-ți negi Istoria Țării, dacă iei apărarea românilor din Covasna și Harghita. Să se analizeze întreaga mea activitate? Să se analizeze așadar faptul că împreună cu mulți alți români am dăruit costume naționale, daruri și premii copiilor, alimente de bază orfanilor și bătrânilor, steaguri tricolore și icoane românilor. Să se analizeze, dar bine de tot faptul că s-a reușit să dăruim un strop de speranță și bucurie sutelor de oameni la care am ajuns. Este interzis în România să mergi de Ziua Națională în Covasna si Harghita cu Steagul Tricolor? Să se analizeze și lucrul acesta, să știm și noi dacă încălcăm vreo lege. Afirmarea valorilor și simbolurilor naționale românești este interzisă în România? Drepturile românilor sunt interzise? Mihai Eminescu este scos în afara legii? Căci veți vedea că domnii de la fundația maghiară au o mare problemă cu Mihai Eminescu. Sper ca această problemă să nu o aibă și CNCD. Mi se anchetează gândirea și cuvântul? Unde este libertatea de expresie? Oameni buni, unde este Libertatea de a fi Român în România? 

Închei deocamdată, sper ca mâine să vă pot scrie în continuare, postarea să nu fie ștearsă iar contul de Fb. să nu-mi fie blocat sau chiar șters de tot așa cum s-a întâmplat cu cel vechi. De nu ne vom mai vedea aici, ne vom vedea în Stradă, Libertatea de a fi Români în propria noastră Țară nu ne-o va putea lua nimeni, căci ”Cu noi este Dumnezeu”, mergem înainte frați si surori!”


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?