Vinovat pentru 3000 de steaguri tricolore dăruite românilor din Harghita și Covasna!

  Vinovat pentru cele 3000 de steaguri tricolore pe care le-am dăruit împreună cu sute de alți români, fraților și surorilor noastre din Covasna și Harghita. Deși sunt eu în cauză, nu este vorba despre mine personal ci despre un principiu, despre incriminarea unui mod de acțiune românească. Aceasta este logica, sensul.

Sunt citat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării si pentru întreaga mea activitate practică reclamată de Fundația Szekler Monitor. După cum bine se știe întreaga mea ,,activitate practică” este strâns legată de Steagul Tricolor care observ cu mare îngrijorare că deranjează atât de mult pe unii domni din Gheorgheni, jud. Harghita și nu numai. Fără mare efort aș putea înțelege de ce-l supără pe Arus Zsolt, președintele fundației și totodată al Consiliului Național Secuiesc local (știați că există o asemenea entitate?), Simbolul Statului Român, dar nu pot înțelege mai deloc de ce o Instituție a Statului Român, CNCD, ia în seamă o asemenea reclamație care se referă și la acțiunile întreprinse de mine, împreună cu voi, dragi prieteni, căci fără voi nu aș fi putut face nimic. Vă sunt adânc recunoscător pentru asta! Poate că acum înteleg și unii dintre prietenii mei care e treaba cu ”fluturarea” tricolorului prin Covasna și Harghita. Poate că acum ne dăm seama cu toții că acest Simbol al Statului Național Unitar Român este perceput de către contestatarii Tratatului de la Trianon ca pe un simbol al ocupantului. În Inima Țării bătălia pentru Simboluri, pentru Paradigmă este în plină desfășurare, în 2020, la 100 de ani de la semnarea Tratatul de la Trianon va fi apogeul. Se depun mari eforturi în mod direct sau indirect pentru anihilarea tuturor forțelor românești care acționează în Arcul Intracarpatic, între ”granițele” autonomiei teritoriale ale așa zisului ținut secuiesc. Se vrea ”eliberarea” ”ținutului” de energiile românești venite din afara județelor Covasna și Harghita, din celelalte colțuri ale țării, pentru a fi mai ușoară anihilarea celor din interiorul lor. Aceasta este după părerea mea strategia structurilor iredentiste maghiare contestatare ale Actului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 și ale Tratatului de la Trianon. Pot să fiu acuzat de orice, asta este opinia mea, o voi afirma cu toate puterile mele. ”Nu chiar 1918” ? Vă spunem noi, foarte răspicat: Ba chiar 1918, 1 DECEMBRIE 1918! Nu vă mai întrebați, lăsați dilemele teatrale la o parte, Marea Unire a avut loc, trăiți în România și nu veți avea niciun fel de autonomie teritorială, căci noi, românii din întreaga Țară, Suntem Aici, în Covasna, Harghita, Mureș, cam peste tot unde nu ar vrea unii să fim. Este prea târziu să ne mai puteți opri, Acțiunea s-a pornit, Acțiunea Românească este prezentă! Icoana Ortodoxă, Mihai Eminescu, Steagul Tricolor!
Mergem împreună cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Mihai Tîrnoveanu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?