Nu, chiar nu sunt singur.

  Unora le este teamă că nu voi fi singur pe 27 august la CNCD. Haideți să vedem despre ce e vorba; articol din ,,Szekelyhon.ro.” tradus destul de exact, la final aveti și linkul aici

  ,,Capitol nou în antimaghiarism.

Se pregătește o cârcoteală antimaghiară bunicică la București, atrage atenția Consiliului Antidiscriminare CNCD, Arus Zsolt.
Conducătorul fundației Szekler Monitor (Observatorul Secuiesc) a reclamat activitatea incitatoare a unui conducător al unei organizații în spiritul Gărzii de Fier, iar pe forumurile naționaliste române se desfășoară activități de organizare a “apărării ” respectivului.

CNCD a fixat audierea în care va fi examinată reclamația împotriva conducătorului organizatiei Calea Neamului și unde cele două părti, respectiv reprezentantul fundației reclamante, Arus Zsolt și reclamatul Mihai Tîrnoveanu își vor expune punctele de vedere.

Tîrnoveanu și organizatia sa au fost printre organizatorii evenimentelor de la Valea Uzului – el fiind organizatorul mobilizării mulțimii românești sosite la sfințirea crucilor- și este în fruntea unor acțiuni provocatoare similare.

El e mai periculos și decât Dan Tanasă întrucât activitățile acestuia în calitate de “reclamant oficial” se desfășară în cea mai mare parte în tribunale, pe când activitățile lui Târnoveanu incită oamenii, provocând tensiuni, constată Arus Zsolt. 

Fundația Szekler Monitor a adunat 14 cazuri relevante și la începutul lunii trecute a depus o plângere la CNCD.
Reclamatul însă nu s-a dezmintit pentru că în loc să își pregătească apărarea și să-și dovedească nevinovăția, s-a lansat într-un contraatac. Pe lângă diverse pagini de Facebook și grupuri, zeci de organe de presă s-au ocupat de temă bazându-se doar pe informațiile provenite de la Tarnoveanu.

Prezentarea situatiei se face de maniera că el este cel atacat de maghiarii care vor să-l bage la închisoare pentru că îi ajută pe românii din judetele Hargita și Covasna să își păstreze identitatea, respectiv pentru că îl iubeste pe Eminescu (fundația a atașat la plângere un fragment dintr-un text plin de o profundă ură antimaghiară din publicistica lui Eminescu).

Această campanie își face însă efectul: mulți au avut reacția de a-l apăra pe acest om bun și inocent de conspirația maghiarilor și s-a declanșat mobilizarea pentru ca pe 27.08 să se adune cât mai multă lume în acest scop la CNCD.

Există deci posibilitatea ca în acea zi să fie o cârcoteală bunicică antimaghiară la București, pentru care trebuie neapărat să fim pregătiți, spune Arus Zsolt.

El opinează că în general, aceste audieri nu au importanță, esențial e conținutul documentelor depuse în prealabil.
Dar având în vedere situația actuală, se va prezenta oricum, la audiere, asumându-și toate riscurile, că doar a știut de la început că activitatea de apărător al justiției va leza interese puternice.”

Mihai Tîrnoveanu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?