Alexandra nu era cetățean american

  Pe 26 mai sau cu o zi înainte am scris aici că nu mă duc la vot la europarlamentare și referendum, pentru că 1) parlamentul european nu are nicio putere, e doar o ficțiune și 2) referendumul nu rezolvă nimic.

Mi s-a spus atunci că nu mă gândesc la viitorul copiilor mei, că prin absență perpetuez situația grea din spitale și astfel, voi fi responsabil de o posibilă nenorocire care ar cădea pe cineva drag, că sunt corupt, că vreau să scape Dragnea, ce să mai: că sunt om rău.

Luni 27 mai, visul de aur al celor care m-au criticat s-a adeverit: Dragnea la puşcărie, victorie usr/plus în alegeri. Ce s-a întâmplat ulterior?

Şefa Comisiei Europene a fost pusă PRIN NEGOCIERI o doamnă acuzată de plagiat (ca Puie Monta) și de nepotism (și-a uns inclusiv fiul de 17 de ani drept…consultant), iar șefă la BCE a fost numită o tipă condamnată PENAL pentru corupție.

Apoi a venit cazul Sorina, unde o procuroare care avea mandat să ridice „bunuri și înscrisuri”, o ridică în schimb pe o micuță de 9 ani pe care o târăște pe caldarâm până la o mașină PRIVATĂ. Mai aflăm, grație Sorinei Matei, că doi ofițeri STS s-au dus personal la serviciul paşapoarte Dolj pentru a se rezolva treaba mai repede. Am mai aflat, de la doamna Gabriela Coman, ca însăşi agenţia de protecţie a copilului s-a implicat de partea familiei adoptatoare, când Ambasada SUA i-a cerut sprijinul.

Și acum asta. O altă fată este sechestrată, sună la serviciile de urgenţă, la 112, dar STS-ul nu a identificat locaţia, iar poliţiştii au fost trimişi să umble, ore-n şir, după cai verzi pe pereți la adrese greşite. Locaţia nu a fost identificată deşi omul ăla, suspectul, sta la DRUMUL MARE, la principala sosea din oraş.

Acum aflu că polițiștii au preferat să aștepte ore bune, pentru a primi mandatul, în loc să intervină de noaptea. Nu există explicații oficiale, dar îmi pemit să mă hazardez: era doar o femeie obişnuită, băieţii nu au vrut să rişte inutil. Mai bine s-au spălat pe mâini, aşteptând să îndeplinească PROCEDURA.

Cele două cazuri sunt emblematice: când a fost vorba de cetăţeni americani, instituţiile romaneşti s-au dat peste cap, au pus interesul respectivilor mai presus de orice procedură. Totul s-a făcut rapid, ca băieţii să facă poze cu faţa în State, liniştiţi.

Alexandra şi părinţii ei nu sunt cetăţeni americani. Dacă ar fi fost, statul român ar fi salvat-o. Iar cei care v-au spus că se schimba țara pe 26 mai, acum apără STS-ul şi ne spun că e de vină… operatorul!.

Nu-i aşa că s-a schimbat totul după 26 mai?

Statul român actual nu apără bogăţiile ţării şi nu garantează munca naţiunii. Nu, pentru că nu e statul naţional al Românilor ci, statul sucursală la gurile Dunării al burgheziei apusene. Creat cu ajutorul ei, pentru interesul ei, sub sugestiile ei imperative şi după modelul furnizat de ea – statul acesta nu ne apără pe noi de străini, ci pe străini de noi: siguranţa transporturilor, creditelor, plasamentelor, funcţionarilor lor. – Petre Țuțea, 1935.

de Mihai Șomănescu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?