Reeducarea de la Pitești – Drama unei generații

  Memorialul Durerii lansează seria de filme „Reeducarea de la Piteşti-Drama unei generaţii”.
Timp de doi ani, între decembrie 1949 şi ianuarie 1952, închisoarea din Piteşti a devenit iadul în care s-a experimentat o tehnică, până atunci necunoscută în spaţiul carceral românesc, de reeducare a tinerilor şi studenţilor de către alţi studenţi deţinuţi, prin mijloace violente, prin tortură. Victimele devin călăi şi călăii devin victime. Totul făcut la comanda puterii comuniste şi a Securităţii.

Veţi putea urmări o altă versiune a fenomenului, susţinută de supravieţuitori ai infernului şi de tineri istorici. O istorie care nu s-a învăţat la şcoală timp de aproape 70 de ani se derulează cu lumini şi cu umbre în faţa ochilor dumneavoastră. Este un serial spectaculos care spune adevărul despre drama tinerilor generaţiei 1948.

Un serial de 6 episoade produs de TVR 2 în parteneriat cu APTR şi cu Fundaţia Culturală „Memoria”-Argeş. Debutează sâmbătă, 5 octombrie, ora 18.00, la TVR 2.

Lucia Hossu Longin


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?