La Târgu-Ocna au fost descoperite osemintele a cinci mărturisitori din temnițele comuniste!

  În urma celei de-a VI-a campanii de săpături arheologice coordonată de domnul Marius Oprea, istoric și arheolog din cadrul Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, s-au descoperit în cimitirul Parohiei Poieni, două morminte comune. Acestea adăposteau nu mai puțin de cinci trupuri ale deținuților din Penitenciarul Spital-Târgu Ocna, informează tgocna.ro.

“Cu acest prilej a fost săvârșită o slujbă de pomenire a martirilor și deținuților politici, de către părintele protopop Ioan Bârgăoanu, părintele Andrei Turcu, împreună cu parohul acestei biserici, preotul Cristian Mazilu.

Au fost ușor de identificat osemintele celor cinci deținuți, deoarece ei erau îngropați în secret, în gropi comune, fără o pregătire necesară așa cum se cade fiecărui creștin, fiind lipsiți chiar și de slujba înmormântării. Aceste rămășițe au fost supuse unei expertize arheologice, urmând să se facă și expertiza criminalistică și medico-legală pentru a se putea identifica numele fiecăruia.

Trebuie amintit faptul că printre deținuții care au pătimit în Penitenciarul Spital-Târgu Ocna se numără, arhimandritul Gherasim Iscu , Valeriu Gafencu , Preotul Ilie Lăcatușu , Pr. Constantin Voicescu și mulți alți clerici.” Integral aici


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?