Încă un Erou al Armatei Române descoperit în imediata apropiere a Cimitirului International al Eroilor Valea Uzului!

  De Ziua Armatei, pe 25 octombrie ora 17, il vom cinsti la Valea Uzului și pe Acesta! Inimile Eroilor ies de sub pământul Țarii pentru ca noi să nu uităm Jertfa lor.

***

SoldatVom adăuga încă o Torță pe 25 octombrie, la cele 149 pe care le vom purta în memoria Eroilor Români al caror nume îl știm, căzuți în luna octombrie 1916, Primul Război Mondial, în luptele de pe întreaga Vale a Uzului. Torța 150 este pentru soldatul român necunoscut descoperit ieri, 23 septembrie în apropierea Cimitirului Internațional al Eroilor Valea Uzului. Torța 150 este pentru toți acei militari români căzuți pe Valea Uzului, al căror nume nu-l știm, dar îl rostim ca fiind Ion, Vasile sau Gheorghe; pentru toți acei Eroi Români care încă nu au fost găsiți, dar ale căror Inimi le auzim atât de puternic, bătând de sub pământul Țării. Oasele lor sunt rădăcinile Brazilor veșnic Tineri, sângele lor este în apa Trotușului și Ciobănușului, în izvoarele știute și neștiute din care se adapă Cerbii Carpaților.

Torța 150 este Strigătul lor: Suntem Aici!
Suntem aici, vom răspunde și noi, de Ziua Armatei la Valea Uzului, 25 octombrie, ora 17.
Doamne ajută!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?