Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

  Asociația Calea Neamului a primit din partea Primăriei Dărmănești aviz favorabil pentru manifestările dedicate cinstirii Eroilor Români, care vor avea loc de Ziua Armatei, 25 octombrie, începând cu ora 17, în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. Alături de noi va fi Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe precum și români de pe întreg cuprinsul țării. Bravii noștri moldoveni din Dărmănești, Comănești, Dofteana și din împrejurimi ne vor aștepta ca frați buni ce ne sunt, cu brațele deschise. Deja în toată zona s-a sunat adunarea!

În 25 octombrie aniversăm așa cum știe toată lumea eliberarea totală a Ardealului de sub ocupația horthystă, declarându-se astfel această dată ca fiind Ziua Armatei, dar și luptele încununate de Glorie ale trupelor române din Primul Război Mondial care au avut loc pe întreg cuprinsul Văii Uzului, inclusiv în data de 25 octombrie, anul 1916. Valea Uzului a fost de-a lungul Istoriei un obiectiv strategic deosebit de important, inclusiv în cele două Războaie Mondiale și după cum se vede, este și acum.

Așadar, 150 de Torțe pentru Eroi; Rugăciune, Cântec și Cuvânt, pentru Eroi. Mergem la Valea Uzului, cu Mihai Eminescu și Avram Iancu, simbolurile Luptei, Nemuritorii.

Doamne ajută!

Mihai Tîrnoveanu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?