MILIȚIA FINLANDEZA ȘI MODELUL SOVIETIC

   de Bogdan Calehari

   <Putem să ni-l imaginăm pe unul dintre şefii miliţiei moscovite apărând la televiziune şi propunând că toţi copiii celor care se opun regimului lui Putin, sau doar nu sunt de acord cu el, să fie luaţi de la familiile lor de către serviciile sociale şi crescuţi, educaţi şi formaţi în centre de reeducare speciale? Sau că postează această propunere pe Twitter sau Facebook?

“Foarte uşor! …..De ce nu?… Bineînţeles!… Normal!… De la totalitarismul rus te poţi aştepta la orice?” – ar fi răspunsurile instantanee.

Putem să ne imaginăm reacţia mediei internaţionale – de la CNN, NYT, BBC, The Guardian, Le Monde, France 2 şi până la ARD, Bild sau der Spiegel, dacă aşa ceva chiar s-ar întâmpla?

La întrebarea asta ştim cu toţii răspunsul – doar media internaţională e “câinele de pază al democraţiei”. Ce- ar mai lătra! Până ce şeful miliţian ar fi înlocuit.

Ar fi cineva suprins să afle că miliţia rusă a scos un videoclip, popularizat pe toate canalele de televiziune, în care îi îndeamnă pe copii ruşi să-şi supravegheze părinţii şi să-i denunţe Statului, în cazul în care aceştia emit critici la adresa conducătorilor? Nimeni, nu-i aşa? Toţi se aşteaptă ca o instituţie a unui regim totalitar să acţioneze aşa. Care ar fi reacţia unanimă a mediei internaţionale, dacă aşa ceva s-ar întâmpla în Rusia? Întrebarea e retorică.> Integral aici


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?