Valea Uzului este o Bătălie pe care o PUTEM câștiga!

Oameni buni, dragi prieteni, poate mulți dintre voi vă întrebați de ce trebuie să mergem la Valea Uzului pe 25 octombrie, ora 17, de Ziua Armatei. Iată câteva răspunsuri.
Dacă Prezența noastră nu se va face simțită, auzită, acolo, dacă factorii de putere din această țară nu vor își vor da pe deplin seama că există cu adevărat o Voință Națională pentru Păstrarea Monumentului și Crucilor ridicate în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului de către Primăria Dărmănești în primăvara acestui an, și Monumentul și Crucile Eroilor Români vor fi dărâmate sau mutate în alt loc. Acest lucru este cerut de către Ungaria și de către UDMR. Acest lucru se negociază și se vrea a se impune. Dacă politicienii care conduc sau vor conduce pe viitor nu realizează că EXISTĂ din partea noastră o împotrivire fermă în acest sens, ei vor ceda acestor presiuni. Valea Uzului este o Bătălie pe care o PUTEM câștiga. Pe altele le-am pierdut, dar pe asta o putem avea, așa cum au avut-o Eroii pentru a căror Memorie luptăm noi acum. Este o bătălie pe care o putem câștiga nu numai pentru Valea Uzului, ci împotriva unei întregi politici maghiare care are ca misiune reconfigurarea fostei granițe stabilite prin Dictatul de la Viena în 1940; nu întâmplător UDMR Harghita, de fapt Ungaria, are în vedere atât Valea Uzului cât și Cheile Bicazului din jud. Neamț, localitățile respective, cât și satele din jur, din Neamț, fiind pe linia acestei foste frontiere. Știm exact cu cine și cu ce avem de a face. Știm exact ce minciuni se vehiculează.
Propaganda maghiară spune că Cimitirul de la Valea Uzului trebuie adus în ”stadiul inițial”. Propaganda se face că nu știe că cimitirul este Cimitir Internațional. Stadiul inițial al acestuia NU includea nici cele 600 de cruci cu însemne ale statului ungar, nici poarta așa-zis secuiască. Aceste lucruri au fost amplasate ILEGAL, fără niciun fel de autorizație, în anul 1994, după ce au fost dărâmate și aruncate la gunoi crucile celorlalți militari de diferite naționalități, inclusiv ale Eroilor Români, inclusiv monumentul de piatră ridicat de Ministerul Apărării Naționale în anul 1995. Stadiul inițial al Cimitirului este în 1926, când Armata Română, prin Cultul Eroilor Regina Maria a adunat osemintele tuturor militarilor de pe câmpurile de luptă de la Valea Uzului și a făcut Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. Ridicarea celor 52 de cruci și a monumentului de către Primăria Dărmănești în 2019 este o reparație morală și o restabilire istorică a caracterului internațional al acestui cimitir, maghiarizat complet în 1994 prin profanarea lui.
Așadar, pe de o parte suntem noi cu Eroii, pe cealaltă parte sunt cei care negociază Crucile lor.
De vom pierde Crucile, vom pierde totul.
Eu nu negociez nimic.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns