Coaliția pentru Cultură suține petiția „Pro-Istoria”!

Muzeul Olteniei / magazincritic.ro

Revenim cu această propunere susținută de astă dată și de Coaliția pentru Cultură” . Facem apel la românii conștienți de procesul de deznaționalizare și susținut de interesele noilor corporații, interesate direct de procesul de globalizare, deloc eficient țărilor de mâna a două din lume.

Susținem menținerea istoriei ca variantă de opțiune pentru examenul de bacalaureat, inclusiv pentru liceele vocaționale. Rezultatele slabe din ultimii ani se datorează deosebirii (diferențierii) vizibile față de liceele umaniste, chiar de la începutul stabilirii istoriei ca disciplină obligatorie pentru examenul de bacalaureat. Din această cauză, echipa noastră cere:

  • alocarea a cel puțin 2 ore/săptămână de istorie la profilele vocaționale sau a susținerii unui examen diferențiat față de liceele cu profil umanist,
  • introducerea ca teză obligatorie a acestei discipline la liceele vocaționale,
  • alocarea a cel puțin 3 ore/săptămână de istorie în învățământul gimnazial pentru realizarea cu succes a cunoștințelor generale în primii 8 ani de studiu (de exemplu Franța are 4 ore/săptămână).

În concluzie, considerăm istoria absolut necesară atât pentru studiul laborios al culturii și civilizației mondiale, cât și pentru dezvoltarea unei demnități umane, indiferent de formarea profesională a fiecărui individ în parte.

EURO EDUCATION FEDERATION

Semnează petiția aici


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Lasă un răspuns