Bucurie ieri, 29 noiembrie 2019, la Școala Generală Turóczi Mózes din Târgu Secuiesc!

Bucurie astăzi, 29 noiembrie 2019, la Școala Generală Turóczi Mózes din Târgu Secuiesc unde s-a desfășurat o nouă ediție a concursului de istorie intitulat „ La mulți ani, România!”, având ca tematică actul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

16 elevi ai secției cu predare în limba română, clasele V-VIII, s-au întrecut în cunoștințe mai bine de o oră. Cei mai bine pregătiți, trecând prin probe deloc ușoare, au fost cei din grupul intitulat atât de sugestiv, „Unificatorii”, adică elevii clasei a V a care au obținut locul I!

Locul II – clasa a VI a, locul III, clasa a VIII a, locul IV, clasa a VII a. Pentru seriozitatea cu care s-au prezentat, participanții au fost răsplătiți cu felicitări și diplome de participare din partea Școlii. Asociația Calea Neamului din Brașov, prin reprezentantul ei, dr. Mihai Tîrnoveanu le-a oferit drept premiu o pungă consistentă cu dulciuri și alte bunătăți și câte două cărți însoțite de nelipsitul steguleț, dăruite din preaplinul sufletesc de către prof. Florentina Teacă. Premiați cu cărți au fost și cadrele didactice care au organizat concursul: înv. Mihaela Raicea, prof. de română, Opra Zsuza și prof. de istorie Balogh Janos, cărora le mulțumim pentru implicarea și dăruirea cu care contribuie zi de zi la pregătirea elevilor noștri. O mare parte dintre ei fiind participanți și premianți și la alte concursuri naționale.

Elevii au trecut și printr-un concurs individual surpriză, unde cei mai buni vor fi premiați de Asoc. Calea Neamului în preajma Sfântului Nicolae. Premiile sunt surpriză 🙂
La momentul potrivit voi spune și din partea cui vin…

La finalul concursului, dr. Mihai Tîrnoveanu i-a îndemnat să citească și să memoreze cât mai multe lucruri din istorie. Pentru că istoria este locul unde se găsesc modele: „bărbați viteji, femei curajoase, copii care au luptat pe front pentru reîntregirea Țării. Au îndrăznit să viseze și au reușit prin curajul de a fi români să-și împlinească un ideal.”
Iar pentru împlinirea unui ideal este nevoie și de iubire și de un strop de sudoare așa cum spunea Panait Istrate „Spune-mi ce sacrifici pentru idealul tău și-ți voi spune dacă-l iubești sau nu.”

* Mulțumiri Asociației Calea Neamului care an de an vine să le reamintească elevilor noștri că și ei sunt viitorul, deși… „Uitați în inima Țării.”

Mihaela Aionesei


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?