Părintele Ilie Moldovan: “De 1 Decembrie versanții Carpaților s-au înfrățit!”

Voievod albastru ca Cerul Măiastru,
Flamură de Aripă, ce mereu ne-aduni,
Când ziua nu se poate, să le vezi pe toate.
De 1 Decembrie versanții Carpaților s-au înfrățit, așa cum atât de frumos spunea Părintele Ilie Moldovan, și prin acești tineri extraordinari din Moinești, jud.Bacău care au venit la Sfântu-Gheorghe însoțiți de doamna profesoară de muzică Gabriela Bie, pentru a fi alături de frații și surorile lor de credință și sânge din Covasna. Ne-a legat întâlnirea sub lumina Torțelor de la Valea Uzului, ne-au legat în Duhul Românesc Eroii, Crucile și Pământul lor. Au pornit dimineața de acasă și noaptea i-a găsit în Sfântu, la picioarele Voievodului, cu Lumină în mâini și priviri. Aici nu este vorba de un festivism de tinichea, ci de trăire, acești tineri, precum mulți alții, nu sărbătoresc România doar o dată pe an, ci zi de zi, prin felul lor de a fi, prin bunul lor simț, prin activitățile pe care le fac pe tot parcursul anului. Așa mi-au spus cu ceva timp în urmă: să știți că și noi avem torțe, costume naționale, steaguri tricolore, suntem echipați complet! Vrem să venim de 1 Decembrie în Covasna, acolo unde mergeți voi. În gândul meu mi-am zis în acel moment că uite cum Dumnezeu ne trimite din nou semne că nu este totul pierdut, că lupta aceasta pentru un ideal, pentru Țară, nu este zadarnică, că deznădejdea trebuie lăsată uitării. Sărut mâna, Gabriela, pentru acest lucru, vă sunt adânc recunoscător ca român, dragi copii, tineri mărturisitori ai speranței unui întreg popor.

De la un capăt al altul al Țării sunt astfel de oaze de apă, menite a ține în viață Duhul lui Eminescu ce merge necontenit de la Nistru până la Tisa pentru a ne spune: ridicați-vă din genunchi!

***

Am ajuns și la Sfântu Gheorghe unde alături de localnici s-au prins în Hora Uniriii români veniți și de pe alte meleaguri ale Țării. Mesajul pentru crucile Eroilor din Valea Uzului a fost prezent și aici prin tânără filială de la Mircestii Noi, Vrancea a Asociației “Calea Neamului” care astăzi de Ziua Națională a României a împlinit 1 an de activitate. Ani mulți cu izbândă în toate. ????????❤️

Cât mai avem prunci ținuți pe umeri de tați în hore, cât încă în tineri bat inimi tricolore și trec munții pentru a fi alături de alți frați ai lor la marea sărbătoare,Țara noastră are viitor. Mulțumiri tinerilor de la Grupul Resurrectio, Moinești, jud. Bacău care ne-a cântat și ne-a încântat.
Felicitări organizatorilor pentru minunatul program. Parcă mai frumos, mai tricolor din an în an… Să fim fericiți și în cuget UNIȚI în fiecare zi!

Mihaela Aionesei


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?