Pelerinaj în Israel cu ocazia Botezului Domnului

Israel / magazincritic.ro

Dragilor, Pr. Ioan Șolea din Buzău organizează un pelerinaj în Israel cu ocazia Botezului Domnului în perioada 16-21 ianuarie.

Iată ce veți putea vizita

PELERINAJ ÎN ȚARA SFÂNTĂ ISRAEL – BOBOTEAZĂ
16 – 21 Ianuarie 2020 | (6 zile/5 nopți) | PREȚ 670 Euro

Ziua 1.
Întâlnire aeroport la ora 08:00, decolare – cursa LY-574, ora 11:00, sosire pe Aeroportul Ben Gurion, lăngă Tel Aviv-ora 13:45. Deplasare spre Haifa unde vom vizita Manastirea Stela Maris cu pestera Sfantului Prooroc Ilie, apoi vom privi Templul cultului Bahai cu gradinile suspendate pe terase-etajate, superioare gradinilor de la Versailles. Cină și cazare la hotel în Tiberias.

Ziua 2.
Mic dejun. Deplasare la Cana, vizită la biserica ortodoxă aflată pe locul casei lui Simion Cananitul unde a avut loc prima minune din Galileea, transformarea apei în vin. Nazaret-Vizitarea Bisericii ortodoxe cu hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril unde se află izvorul Fecioarei Maria – biserică pictată de Frații Moroșanu în anul 1977. Vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire, cea mai mare constructie de cult din Orientul mijlociu. Deplasare spre Capernaum-Cetatea Domnului, Tabha unde Mantuitorul a săvârșit minunea înmulțirii a 5 pâini și 2 pești. Muntele Fericirilor cu vizitarea bisericii. Opțional în funcție de timp, plimbare cu o copie a “bărcii lui Iisus” pe apele Mării Galileea. Cină și cazare la hotel în Tiberias.

Ziua 3.
Mic dejun. Urcăm pe Muntele Tabor – vizitarea bisericii ortodoxe aflată pe locul Schimbării la Față, apoi ne indreptam catre Ierusalim unde vom urca pe muntele Maslinilor și vom vizita Mănăstirea Eleon, biserica Pater Noster (Tatăl nostru), Biserica Dominus Flavit (Domnul a plâns), Biserica Națiunilor (Agoniei), Grădina Getsimani cu Biserica Mormântului Maicii Domnului și Peștera Getsimani. Cina şi cazare în Bethleem.

Ziua 4.
Mic dejun. Vizită BETHLEHEM – vizitarea Bisericii Ortodoxe şi a Criptei unde S-a Născut Domnul. Vizitarea Bisericii Catolice Sfânta Ecaterina. Depasare în pustiu în zona “Câmpului pastorilor”. Continuarea drumului in desertul Iudeii cu microbuze arabe pentru vizitarea Manastirilor Sfântul Teodosie (sec.VI) și Sfântul Sava cel Sfințit (sec.V). Ierusalim. Vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina cea de Taina, Mormântul Regelui David. Cina şi cazare în Bethleem.

Ziua 5.
Mic dejun.Orasul Ierihon (cel mai vechi oras din lume), vizita la Biserica greco-ortodoxa “Dudul lui Zacheu” si la Biserica si asezamantul romanesc de la Ierihon. Privire spre Muntele Carantania, cu perspectiva Manastirii Sfantul Gheorghe, unde Mantuitorul a fost ispitit de diavol! Continuam drumul la Hozeva spre Manastirea Sfantul Gheorghie, unde se afla Moastele Sfantului Iacob Romanul de la Neamt, ”Hozevitul”, Coboram spre Râul Iordan, pentru a participa la Ceremonia care se desfăşoară în prezenţa Patriarhului greco-ortodox, în ajunul Bobotezei (Aghiasma mare, aruncarea crucii, zborul celor 3 porumbei albi, etc). Cina şi cazare în Bethleem.

Ziua 6.
Mic dejun. Vom intra în cetate prin Poarta Sfântului Stefan (Poarta Leilor). Vizitarea casei în care a locuit Fecioara Maria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 “Stații” în care s-a oprit Domnul până la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, Piatra ungerii, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Ne îndreptăm spre Ein Karem-patria Sfântului Ioan Botezătorul, vizitarea bisericii și a criptei în care s-a născut “cel mai mare om născut dintr-o femeie”, fântâna Fecioarei Maria, apoi ne îndreptăm spre Aeroportul Ben Gurion pentru decolare spre București la ora 19:40, aterizare ora 22:35 (cursa EL-AL-LY-571), încărcați de emoții și mulțumiri că ați vizitat Țara Sfântă și ați mers pe “Pe urmele Mântuitorului”. (Ortodoxia Tinerilor)

TEL. Pr. Ioan Șolea: +40 766 878 218


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns