Generalul la Brașov.

Întâlnirea dintre două generații de Militari.
Legendarul General al Armatei Române, Radu Theodoru, la Academia Forțelor Aeriene ,,Henri Coandă” din Brașov.
A fost primit cu toate onorurile cuvenite de către domnul Comandant, General de Flotilă Aeriană, Gabriel Răducanu, rectorul Academiei si de domnul colonel Adrian Lesenciuc, prorectorul instituției. Prezența duhovnicească a Părintelui Stareț al Mănăstirii Petru Vodă a binecuvântat întregul eveniment.

După semnarea în cartea de onoare a instituției, a avut loc întâlnirea domnului General Radu Theodoru cu studenții, cadrele didactice și instructorii Academiei, deschisă de domnul colonel Lesenciuc, care a prezentat auditoriului cariera militară și literară a Generalului. A urmat mai apoi o ”lecție deschisă” de demnitate românească și strategie ținută de către Veteranul de Război, în fața generației tinere de studenți militari, definindu-se ,,războiul atipic” la care este supus România prin smulgerea de către inamic a rădăcinilor identitare din conștiința poporului, precum și armele de contracarare a acestuia: păstrarea Credinței Ortodoxe, cunoașterea Istoriei adevărate, conștientizarea apartenenței la uriașul patrimoniu cultural și de jertfă purtat de neamul românesc de-a lungul mileniilor; conștientizarea faptului că generațiile trecute au lăsat celei actuale o Țară, o Moștenire ce trebuie perpetuată.

Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane, persoane zâmbind

Domnul General de Flotilă Aeriană, Gabriel Răducanu, care a fost prezent anul acesta la sărbătorirea Zilei Naționale a României la Sfântu-Gheorghe, a ținut să specifice în discursul dumnealui, că studenții Academiei de Aviație au vie în pieptul lor flacăra dragostei de țară și recunoștința față de Eroii Armatei Române căzuți pe câmpurile de luptă de-a lungul istoriei.

La 96 de ani (să-i dea Dumnezeu mulți înainte cu sănătate), Veteranul de Război, Generalul de Flotilă Aeriană, Radu Theodoru, a făcut zilele acestea un adevărat maraton. Luni a venit de la Grădiștea la Brașov, a participat la simpozionul dedicat Doamnei Aspazia Oțel Petrescu și Domnului Nicolae Purcărea, care a durat mai bine de trei ore, a vorbit mai apoi cu noi până la miezul nopții, marți dimineața a fost la Sfântu-Gheorghe iar după amiază la Academie unde a ținut un Cuvânt impecabil în fața unei săli arhipline. Imediat după, a pornit spre casă. Înainte de a se urca în mașină, l-am întrebat, cum vă simțiți, sunteți un pic obosit?
Nu sunt obosit, sunt Militar!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?