Din programul de guvernare PNL și altele! Episodul 1

Am să vă redau începând de luna aceasta mai multe episoade din programul de guvernare al “Partidului Antinațional Liberal, văzut de mai mulți cititori și colaboratori ai redacției noastre. Astăzi redăm integral un articol al Părintelui Mihail:

< Încă două, pentru o seară confortabilă pe plaiurile mioritice.

1. Președintele României a medaliat colectivul de cercetători ai CNSAS, pentru “merite” în câmpul cercetării științifice. Printre cei medaliați se află și celebrii Mădălin Hodor și Mihai Demetriade, cei ce declaraseră că deținuții ce au trecut prin reeducarea de la Pitești au fost niște “căcați cu ochi”, ce se “băteau între ei”, datorită aplecării lor spre violență.

2. La conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, pe scurt IICCMER, în locul părintelui Radu Preda, a fost aleasă de către primul-ministru Ludovic Orban, Alexandra Toader!

Aceasta fusese nominalizată în martie 2018 de către președintele României ca să facă parte din colectivul CNSAS. Tot ea, alături de încă 2 colegi, Germina Nagâț și Adrian Cioflincă(venit de la Instititul Elie Wiesel) luat apărarea “istoricilor” Mădălin Hodor și Mihai Demetriade în scandalul declanșat de cuvintele adresate foștilor deținuți politici.

Omul de legătură între personagii? Nimeni altul decât liberalul Andrei Muraru (actualul consilier prezidențial), istoric apropiat al cercurilor Institutului Wiesel și beneficiar al unei burse Tisporah Wiesel la Muzeul Holocaustului de la Washington.

Motivul oficial al schimbării conducerii? Lipsa de bani, conducere defectuoasă, bla, bla, bla. Motivul neoficial? Deși cunoscut pentru poziția sa antilegionară, Radu Preda a fost unul dintre cei care au criticat vehement politica memoricidului dusă în ultimii ani în România, combătând legea 217/2015 (antilegionară) și imixtiunile abuzive și agresive ale Institutului Wiesel în administrația publică locală sau în viața culturală.

Acum, doamna Alexandra Toader ne spune: “Am fost numită de prim-ministrul Ludovic Orban în funcția de președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Este o poziție care mă onorează în mod special, motiv pentru care îi mulțumesc premierului pentru nominalizare. La mai bine de treizeci de ani de la Revoluție, Institutul trebuie să revină la principalul său obiectiv – demascarea atrocităților săvârșite în vremea comunismului – printr-o strategie cât mai clară în acest sens, pe care o voi imprima încă de la începutul mandatului. Responsabilii trebuie deferiți justiției, iar memoria victimelor dictaturii comuniste necesită a fi recuperată și prezervată”

Vă dați seama de ce adevăr vom avea parte, nu? Unul în care Sfinți Mucenici ai Bisericii ca și Costache Oprișan, Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide, Virgil Maxim, părintele Arsenie Papacioc, părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa, părintele Gheorghe Iscru, părintele Ioan Iovan, părintele Justin Pârvu și toți frații de șuferință, sunt doar niște “…. cu ochi” ce s-au bătut între ei.

Doamne, pentru rugăciunile Sfinților Tăi, iartă-i, căci nu știu ce fac!

P.S. Faptul că sunt toți votanți USR/PLUS și PNL este doar o coincidență. Ca și faptul ca PSD este doar continuatorul principal al vechiului PCR.>


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?