Unitate de Ziua Unirii Principatelor Române, 24 Ianuarie!

Sfântu Gheorghe, în fața Statuii lui Mihai Viteazul, ora 12.
Românii din Sfântu-Gheorghe împreună cu grupuri de români din Mărtănuș, Brețcu, Zăbala, Intorsura Buzăului, Târgu-Secuiesc, Zagon, Ozun, Voinești Covasna și alte localități din Covasna, îi vor primi cu brațele deschise pe frații lor de peste Carpați care vin cu Ceata Mare a Urșilor din Dărmănești și cu Jocul Călușului Oltenesc.

După manifestările din centrul orașului, vom sta împreună la aceeași masă ca frați buni ce suntem, având loc mai apoi, începând cu ora 15, la Colegiul Național Mihai Viteazul, un simpozion dedicat Unirii Principatelor, în cinstea oaspeților noștri care vor primi deasemenea un salut de suflet din partea asociațiilor românești din Covasna. Simpozionul „Alexandru Ioan Cuza în conștiința românească” în organizarea Centrului European de Studii Covasna –Harghita și a Asociației „Calea Neamului”, va cuprinde prelegerile prezentate de prof. Vasile Stancu-„ Faptele și personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza” și de dr. Ioan Lăcătușu, „Legăturile românilor din sud – estul Transilvaniei, cu românii de peste Carpați, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza”, precum și un recital de pricesne și cântece patriotice susținut de pr. paroh Ioan Marin, de la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe, președintele Ligii Cultural-Creștine „Andrei Șaguna”.

Doamne ajută frați și surori, mergând pe urmele Istoriei Naționale, scriem împreună noi pagini de înfrățire a versanților Carpaților, așa cum atât de frumos spunea Părintele Ilie Moldovan.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?