ÎNTEMEIETORII “OAZELOR IUBIRII”

Noi, “creștinii de pe Facebook”, nu facem altceva decât să arătăm prin postările noastre mizeriile lumii, în loc să arătăm frumusețea lui Dumnezeu și a vieții celor ce trăiesc după poruncile lui Dumnezeu.. Lumea nu are putere să se schimbe fără Hristos! Domnul ne-a spus: “FĂRĂ MINE NU PUTEȚI FACE NIMIC”. Și atunci, dacă vrem să schimbăm ceva în lumea asta murdară și rea, atât putem să facem: să arătăm cât de frumoase sunt viețile oamenilor care trăiesc așa cum Dumnezeu le pretinde tuturor prin poruncile Sale. Cât de frumoasă poate deveni viața atunci când omul Îl primește pe Domnul Hristos în ea.. Să arătăm că în mijlocul acestei lumi urâte, în mijlocul acestui pustiu de iubire există mici oaze de viață frumoasă, de viață trăită ALTFEL, de viață trăită în iubire, plină de Dumnezeu Iubirea.. Noi, creștinii, suntem chemați de Dumnezeu ca să ridicăm în mijlocul lumii căzute în vâltoarea urii mici oaze de Rai! Aceasta este misiunea noastră, nu aceea de a judeca urâțenia lumii lipsite de “Lumina Care luminează pe tot omul ce vine în lume”.

Mare brânză mai faci, comentând pe Facebook: ăla-i așa, celălalt e-așa, Sfinții Părinți spun așa, iar ăia trăiesc așa.. Da, am înțeles, lumea-i vai de steaua ei, dar tu ce faci ca să o îmbunătățești?.. Bârfești, judeci și osândești pe Facebook?.. Așa crezi tu că va deveni lumea mai bună?.. Fă-te bun tu, frate, “curăță-te de patimi pe tine însuți, și ai curățat o bucățică de Biserică”! Așa zicea odată un mare duhovnic român (Părintele Sofian Boghiu). Păi vrei o lume mai bună, sau îți place doar să o judeci pe asta care este?.. Vrei o Biserică întoarsă la slava ei de altădată, sau te mulțumești cu cea de acum, ca să ai tu ce bârfi pe Facebook?.. Dacă vrei o lume mai bună și o Biserică mai atrăgătoare, știi ce ai de făcut: începe cu tine însuți! Hai, sus, ai de lucru, frate, nu mai pierde timpul cu bârfe!!

Domnul să ne ajute, amin.

Preotul Sorin Croitoru


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Author: Sorin Croitoru

Preot ortodox, Mantova - Italia

Lasă un răspuns