Art.13 din Constituție: “În România limba oficială este limba română.”

Art.13 din Constituție: În România limba oficială este limba română.
Îi vom solicita Președintelui României să NU promulge legea Codului Administrativ adoptată anul trecut prin Ordonanță de Urgență de către guvernul PSD.
CCR a declarat constituțional Codul Administrativ respingând contestația Avocatului Poporului, dar această contestatie nu a inclus și problema desființării condiției de îndeplinire a pragului de 20% pondere minorități naționale pentru ca limba acestor minorități să poată fi folosită în administrația locală. Se dă astfel posibilitatea în special UDMR să negocieze la nivel local în orice județ sau localitate unde are cel putin un vot în consilii, folosirea limbii maghiare în administrația locală. Știm prea bine că UDMR știe să negocieze cu partidele din România. Art. 13 din Constituție este practic lăsat pe mâna acestor negocieri politicianiste, producându-se astfel un atentat serios la caracterul de stat național, prevăzut deasemenea în Constituția României.


Vom duce lupta pentru Limba Română până la capăt, vom spune acel NU, suntem datori să-l spunem atunci când când Identitatea Națională este pusă sub semnul întrebării.
Doamne ajută!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?