Mă duc la Primărie ca un țăran, ca un simplu soldat din tranșee, cu toată hotărârea și durerea oamenilor care luptă pentru identitatea națională, în inima mea.

Mă duc la Primărie ca un țăran, ca un simplu soldat din tranșee, cu toată hotărârea și durerea oamenilor care luptă pentru identitatea națională, în inima mea. Pe 1 Martie, ora 16,30, Palatul Cotroceni, trebuie să se audă vocea noastră: Limba Română, singura Limbă Oficială în Statul Român. Câte scrisori de dragoste s-au scris oare de pe front, câți soldați și ofițeri au stat oare chirciți în tranșee scriind în rarele clipe de tihnă câteva rânduri nevestelor sau iubitelor lor, ștergându-și apoi amarul de pe ochi cu mâneca mantalei îmbibată de sânge și țărână… și câte suflete de femei românce s-au rupt în bucăți când ei nu s-au mai întors acasă…. Dacă apele dintre Carpați și Mare, de la Nistru până la Tisa nu au secat, ele s-au adăpat din acele izvoare de sânge și lacrimi. Când Temelia unui Stat Național se zdruncină, când limba sa oficială este pusă sub semnul întrebării, cine poate sta oare nepăsător? Cine poate uita Jertfa?

Mihai Sorin Tîrnoveanu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?