O nouă criză lovește Europa! Grecia și Bulagria își întăresc paza la frontiere.

Decizia regimului de la Ankara de a deschide robinetul cu refugiați spre Europa, în urma atacului din Siria, pune Sofia și Atena în alertă. Premierul grec a anunțat că ”mulți imigranți și refugiați s-au adunat în grupuri mari lângă granița terestră cu Grecia și au încercat să intre ilegal”. Forțele elene de ordine au tras, sâmbătă, cu gaze lacrimogene asupra migranților adunați la graniță dintre Turcia și Grecia, după ce aceștia au  cerut să fie lăsați să intre, relatează Reuters.

O nouă criză lovește Europa după amenințarea lui Erdogan. Grecia și Bulagria își întăresc paza la frontiere.  Premierul grec: „Nu vom tolera treceri ilegale în Grecia. Sporim securitatea la granițe”

De asemenea, Bulgaria a consolidat măsurile de protecție la granița turcă, desfășurând efective ale armatei și jandarmeriei pentru a opri migranții care ar putea încerca să treacă frontiera terestră, o atenție sporită fiind acordată și frontierei maritime, transmite Active News.

Premierul bulgar Boiko Borisov se va întâlni luni cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, după ce grupuri de migranți au sosit la frontierele Greciei și ale Bulgariei în urma deciziei Turciei de a deschide frontierele pentru refugiații care doresc să plece către Europa, transmite Reuters. Intergal aici


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?