Incredibil, de Ziua Deținuților Politici Anticomuniști, un fost deținut politic anticomunist a fost interzis în Biblioteca Central Universitară Cluj-Napoca!

Acest fapt revoltător s-a întâmplat din cauza deputatului USR Adrian Dohotaru care a făcut presiuni asupra conducerii BCU pentru a interzice desfășurarea unei conferințe având ca temă jertfa din temnițele comuniste, în cadrul căreia doamna Dr. Galina Răduleanu, fostă deținut politic, în vârstă de 87 de ani, urma să-și lanseze cartea ,,Repetiție la moarte… din spatele gratiilor”.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, text

Motivul invocat de Dohotaru a fost unul de-a dreptul stupid, anume că organizatorii, adică asociațiile ,,Camarazii-România ” și ,,Rădăcina” ar fi fasciști! Diversiunea este tipic comunistă, căci numai comuniștii lui Dej, Ceaușescu, Iliescu, Roman și Brucan vedeau fasciști peste tot; iată acum că și cei de la USR văd la fel de mare acest ”pericol” iminent al fascismului care amenință România de parcă ai zice că mai are puțin și se instalează la guvernare! Dar ce să-i faci, e la fel ca în anii 50, când circula o vorbă prin partidul comunist: ,,dacă e mistici, e fasciști”! Așa și cu Camarazii și cu cei de la Rădăcina, dacă tinerii aceștia își iubesc țara și istoria ei, merg la biserică, își cinstesc eroii și mai fac și marea greșeală de a invita la o conferință de Ziua Deținuților Politici Anticomuniști un fost deținut politic anticomunist născut în 1933, înseamnă că sunt de-ai lui Mussolini! Ce treabă au românii noștri creștin-ortodocși cu dictatorul ateu italian, numai Dohotaru știe. Oricum, unii de la USR știu și modul cel mai eficient de a stopa coronavirusul, anume închiderea bisericilor și schimbarea rânduielilor creștin-ortodoxe și a Sfintelor Taine. Cu astfel de apucături cred că USR-ul se va bate în alegeri pentru ultimul loc în parlament.
Conferința s-a desfășurat totuși în alt spațiu, fiind mutată pe ultima sută de metri, gustul amar rămând însă adânc înfipt în sufletul doamnei Galina Răduleanu și a tinerilor celor două asociații românesti, nu atat din cauza unuia ca Dohotaru, cât din cauza faptului că factorii de decizie ai BCU au dat curs presiunilor lui.
Sunt vremuri grele, dar Dumnezeu nu ne lasă, mergem înainte!
Urmăriți conferința pe pagina Camarazii România.
Doamne ajută!

de Mihai Sorin Tîrnoveanu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?