Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a decis: Slujbele religioase vor fi SUSPENDATE până pe 31 martie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a decis ca până la data de 31 martie, slujbele religioase pentru toate cultele religioase să fie suspendate în zilele de sâmbătă și duminică, informează Active News.

Lăcașele cult vor rămâne deschise, dar nu vor fi oficiate slujbe religioase, se precizează în comunicatul Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș. „În Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgență am hotărât să sistăm tot ce înseamnă serviciu religios, indiferent de cult în zilele de sâmbătă și duminică până în data de 31 a lunii. A fost o decizie grea, dar necesară, pentru că riscul era foarte mare în contextul actual al răspândirii virusului. Fac un apel la întelegere și la solidaritate din partea conjudețenilor noștri”, a declarat prefectul Silviu Ungur.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a anunțat miercuri interzicerea „evenimentelor din spații închise la care participa peste 100 de persoane”. Este vorba de activități sportive, religioase, de divertisment, culturale, științifice”. „Biserica nu intră în carantină, pentru că ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, într-o declarație pentru Realitatea PLUS. Asta după ce mai multe voci au cerut închiderea bisericilor pentru a limita răspândirea cazurilor de coronavirus. Integral aici.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns