Lecţia de viaţă. Când lucrurile nu sunt ceea ce par a fi… sau dialog cu mine însămi

Azi dimineaţă, când am privit pe geam, îmi părea rău că ninge, în loc să continue primăvara care tocmai începuse, cu flori înmiresmate şi pomi înmuguriţi şi, poate lanuri arate şi grădini deja săpate. Aşteptam căldura din ce în ce mai mare, ca ea să pârjolească răul abătut peste poporul meu. Am gândit că Dumnezeu ne pedepseşte. Dar pentru ce?! Am vrut să mă iau de Busu, să îl acuz, chiar şi în glumă, că manevrează vremea, dar nu m-au lăsat Pompi şi Adi. Unii deja se întrebau dacă vine Crăciunul şi de unde să îşi cumpere brad. Tocmai începusem şi eu curățenia de primăvară!???? în loc să apuc să curăț toţi aricii şi toţi scaieţii care se tot lipesc de noi????, după cum programasem aseară, na, să vezi scenarii de film, care mai de care! Am zis că o iau razna dacă nu socializez şi eu, adică dacă nu intru “în rândul lumii”, urmând turma… Mă gândeam să mă duc şi eu cu colindul. Dar unde să mă duc?


Tot ce mi-a rămas întipărit în minte peste zi, a fost starea de căutare, dar într-un echilibru interior pe care l-am regăsit în ființa mea. Deși, recunosc, tentația de a mă enerva a fost greu de stăpânit. Dar cu voinţă, am reuşit! Nu, nu mai răspândesc vibraţii negative, că aşa mi-a zis Giuleanu!
Atunci am privit spre cer şi am întrebat: Doamne, cu ce ţi-am greşit? Dar nu mi s-a răspuns pe loc… Toată ziua mi-am zis că nu întreb doar eu şi trebuie să îmi aştept rândul. La urma urmei, zăpada se aşterne peste seminţe şi culturi să le protejeze de intemperii. Zăpada, de un alb imaculat, înseamnă puritate. Înseamnă bucuria copiilor de a face oameni de zăpadă și a merge LA SĂNIUŞ. Dar nu-i problemă, ei sunt fericiţi online acum, că aşa i-a protejat Dumnezeu, dându-le la naştere aceasta matriță. Zăpada înseamnă şi anotimpul nașterii Domnului. Înseamnă statul la gura sobei şi depanatul amintirilor. Înseamnă părinţi şi bunici care veghează de copii şi nepoţi în case, în loc să umble pe străzi! Ehe, înţelepţii noştri scriitori şi poeţi ai neamului românesc, acum a sosit timpul vostru! Ştim că de acolo, de unde sunteţi, ne vegheaţi şi ne puteţi ajuta! Şi uite-aşa, la lăsarea nopții, m-a străfulgerat un gând: şi dacă Dumnezeu a poruncit: STAŢI ÎN CASE?! Iar străzile sunt pustii şi o liniște infinită s-a așternut peste ţara mea. Mulţumim, Doamne!
Morală? Cheia e la tine! Găseşte doar uşa potrivită! Căuta înlăuntrul tău divin, cu blândețe, bunătate, răbdare, iubire şi înțelepciune, răspunsul la întrebările ce te frământă. Dacă nu îl găseşti, ridică-ţi privirea spre cer şi întreabă! Şi ţi se va răspunde! Şi cere! Şi ţi se va da!

de Lilly Stefanescu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?