ARHIVA VIDEO A REZISTENȚEI. O oră cu VIRGIL TOTOESCU

Adrian Petreanu

Continuăm inițiativa de a vă pune la dispoziție înregistrări video document cu luptători anticomuniști, foști deținuți politici, martori ai vremurilor cumplite de luptă împotriva totalitarismului secolului trecut. Aveți grijă de voi și vizionați cu plăcere înregistrările noastre video. Urmăriți pagina Facebook, canalul Youtube și site-ul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, pentru a fi la curent cu noile clipuri video postate.

VIRGIL TOTOESCU.

Născut în 1921 la Călinești (jud. Suceava), în perioada liceului Virgil Totoescu a făcut parte din Frățiile de Cruce, iar după 1945 a fost implicat în activități clandestine ale rezistenței anticomuniste. Arestat în 1948, când soția sa era însărcinată în 3 luni cu unica fiică, pe care avea să o cunoască abia peste 14 ani, când s-a întors din detenție. În închisoare a fost unul dintre discipolii fervenţi ai lui Traian Trifan, fost prefect de Braşov (1940-41), despre care spunea că a trasat cheia de boltă a rezistenţei prin trăirea mistică a creştinismului, soluţie care a salvat un număr impresionant de deţinuţi politici supuşi altminteri unui regim de exterminare fizică. După 1990 a activat în AFDPR, Fundația Buna Vestire, Fundația Ion Gavrilă Ogoranu și în Partidul „Pentru Patrie” („Totul pentru Țară”).


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?