Biserica Ortodoxă Bulgară anunță că slujbele rămân deschise publicului

Biserica Ortodoxă Bulgară sprijină eforturile statului și îi roagă pe credincioși să stea acasă, dar nu va închide publicului slujbele și nici nu va schimba procedura de împărtășire, anunță un comunicat al Sfântului Sinod publicat pe siteul oficial.

Biserica Ortodoxă Bulgară anunță că slujbele rămân deschise publicului

“Luni, 30 martie, a avut loc o întâlnire între PF Părinte Neofit, Patriarhul Bulgariei și o delegație a Guvernului de la Sofia, condusă de către Vice Prim-Ministrul Tomislav Doncev, pe tema măsurilor pe care Biserica din țara vecină le poate lua pe tema coronavirusului.

Astfel, s-a convenit ca Biserica să susțină acțiunile statului pentru combaterea noii epidemii, dar în același timp va menține bisericile deschise pentru slujbe. Mirenii care vor veni la biserică sunt îndemnați să poarte măști de protecție și să păstreze o distanță de siguranță față de ceilalți.

De asemenea, Biserica Bulgară va dezinfecta lăcașele de cult regulat, inclusiv icoanele, carpetele sau scaunele, dacă există.  Personalul neclerical din Biserică va purta echipament de protecție: măști, mănuși și dezinfectanți.”, informează Active News. Integral aici


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?