Andrei Caramitru(USR): „BOR este doar o organizație criminală, retrogradă, retardată, coruptă. Și ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal”

Andrei Caramitru (USR) a reacționat violent pe social media, după ce ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat marți seară încheierea unui acord cu Patriarhia Română, prin care cadrele din subordinea MAI vor supraveghea și sprijini distribuirea paștilor și luminii către credincioși în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în condițiile în care creștinii ortodocși au voie să meargă ziua pentru a-și lua sfintele paști, dar nu vor putea lua parte în noaptea de Înviere la slujbă, informează Active News.

Andrei Caramitru (USR), explozie de ură contra Ortodoxiei, după aflarea acordului cu MAI: „BOR este doar o organizație criminală, retrogradă, retardată, coruptă. Și ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal”

Politicianul USR anunță că se dezice de Biserica Ortodoxă Română, pe care o cataloghează drept „criminală, retrogradă, retardată, coruptă”, adăugând că „ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal, care ne ține în afara civilizației”, alegații prin care useristul discriminează și insultă public nu doar instituția, ci și pe creștinii ortodocși, pe care ministrul Vela îi recunoscuse a fi majoritari în România, numărul mare al acestora fiind și motivul măsurilor speciale dispuse.
„Eu de azi ma dezic oficial de Organizația BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toată chestia asta numita BOR este doar o organizatie criminală, retrograda, retardata, corupta. Și ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal. Care ne tine in afara civilizației. Și nu are NICI o legătura cu Biblia și cu credința. NICI UNA. E un ISIS. O sectă demonică. Așa ca de azi oameni buni – EU NU O SA MAI CALC NICIODATĂ IN VREO BISERICA ORTODOXA. Oricine își face nunta botez etc acolo – eu nu o să vin. Și nu voi mai interacționa vreodată cu vreun angajat al acestei organizații. Punct”, a scris Andrei Caramitru, marți seară. Integral aici


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?