Coronavirusul ca poartă către Dictatură şi distrugere

După ce masele de muncitori trimişi să robească în Apus s-au înghesuit pe aeroporturi şi în avioane, aţi înţeles? Aţi înţeles că ceea ce spuneam în 16 Martie se dovedeşte adevărat? Că gripa COVID-19 nu este atât de gravă pentru cei care nu au deja probleme grave pulmonare sau de altă natură? Că măsurile luate sunt lovitură de stat şi dictatură, nu grijă pentru cetăţeni?
Oricum, nu mă aştept să se înţeleagă. Glasul raţiunii sună astăzi în pustia unei lumi extrem de iraţionale.
Desigur, din pricina păcatelor noastre. Dă-ne, Doamne, îndreptare!

România Străveche – Ancient Romania

Am scris aceste rânduri acum mai bine de o săptămână. Nu le-am publicat pentru că mi s-a părut fără rost: lumea vrea să se sperie, vrea să se supună politicienilor, vrea să se supună autorităţilor. Şi totuşi, ca un glas ce răsună în pustiu, iată părerea mea:

În fiecare toamnă şi primăvară sunt foarte multe cazuri de gripă. Sau, altfel spus, epidemii de gripă. (Cf. DEX 2009, gripă înseamnă „Extindere a unei boli contagioase într-un timp scurt, prin contaminare, la un număr mare de persoane dintr-o localitate, regiune etc.; molimă.„)
În fiecare epidemie de gripă sunt active între o sută şi două sute de tulpini virale, mai ales din familiile de viruşi Orthomyxoviridae şi Coronaviridae. Oricine a avut o gripă în viaţă se prea poate să fi avut o infecţie cu vreun tip de coronavirus.
Altfel spus, nici epidemiile de gripă nu sunt ceva nou…

Mihai-Andrei Aldea


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?