SINDROMUL DEMOCRAȚIEI AȘA CUM NE CONVINE

„Citesc ca să-mi confirm propriile idei”, spunea Hitler, care, fără îndoială, a fost un dictator. Și mi-am adus aminte de zicerea asta a sa acum, când mulți acuză și condamnă decizia Curții Constituționale, ba îi cer chiar desființarea. Iar asta pentru că, prin ultima sa hotărâre, le-a contrazis și i-a contrariat în ideea lor de „democrație”. Pentru că în România, dar nu numai, bântuie o boală grea, un sindrom al propriilor evaluări și „școli de gândire” (deși e mult prea mult spus), care dictează că e „democratic” ceea ce cred respectivii că e democratic și este „antidemocratic” ceea ce nu se pliază pe ideile lor de „democrație”.

Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „Andrei Caramitru 30 apr. la 09:34 Când îți spune Europa Liberă (vocea vasi-oficială SUA) lohannis dreptate și risc imens cu dictatorul Viktor Orban la granița. Când Cristi Diaconescu, lulian Fota și toți oamenii înțeleg geopolitică la nivel înalt confirma asta. Și tu sa atât de putin citit, cu atât puțina inteligență politică, sa nu înțelegi și sa îl ataci pe lohannis acum fix lângă Ciolacu, Ponta și Kelemen. Va eu încă sunt Nu îmi vine sa cred. 2.135 431 comentarii 331 distribuiri”


O vezi la tot pasul: fiecare știe ce e „democratic” și ce nu, ba acum, din nou, trăim într-o țară de juriști, în care, pur și simplu, mulți suflă peste judecata unor oameni cu zeci de ani în spate de studiu, care și-au rupt coatele între hârțoage de drept, pentru a spune ei ce e „constituțional” și ce nu. E o nebunie, altfel nu poți să descrii. Dar dacă ar fi singura…
Însă eu m-am abonat demult la pagina lui Andrei Caramitru, liderul progresismului absolut în România. Daaa! Sunt acolo, sunt fan! E distracția pământului!! ????Așa îmi verific sănătatea mentală. Cum sunt foarte matinal, în fiecare zi îmi apare cu cele mai năstrușnice năzdrăvănii, și îmi încep ziua râzând, bucuros că n-am deficiențe …majore. E ca și cum ai asculta un copil vorbind despre rachete …„Vruuum!” … La el totul e fantastic, supradimensionat, hiperbolizat din ce-i place lui, din ce înțelege din „democrație” și îngrozitor din ce în mintea lui scurtă se opune. În același timp, nu am avut multe reguli pe facebook-ul ăsta, dar i-am dat mereu afară dintre prieteni pe cei care îi redistribuie postările. Motivul e simplu: nu vreau să am de-a face, să mă încurc cu proști mici… Mă duc direct la sursa primară! Să-l urmărești vorbind despre politică e un spectacol comic al infantilismului, cu precizarea că ești la școala specială.

Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „Caramitru ore Catastrofa absoluta in Rusia. Ambulantele stau și peste 10 la coada ca sa între spitale. Apar imagini cu personal medical îmbolnăvit, puși in paturi suprapuse intr-o anexa mizerabila. Primul ministru și ministrul transportului infectați. Doctorii care se de situație aruncati pe ferestre de FSB. leri aproape 10'000 de cazuri anunțate in doar 24 de ore. Inimaginabil ce acolo. 630 179 comentarii 112 distribuiri”

Nici acum nu a putut să mă dezamăgească: „Trebuie luptat cu crima făcută de CCR”. Pentru că la Caramitru ăsta micu tot ce îl confirmă pe el și ideile fârtaților lui asemenea (că parcă a tunat și i-a adunat) despre „democrație” este extraordinar de bun, tot ce nu o face este îngrozitor, malefic și chiar folosește de multe ori cuvâtul „nebunie”, păcătosul. Astfel ajunge să-l aprecieze pe Iohannis pentru discursul său nebunesc despre „vânzarea Ardealului”, pe care la altul l-ar condamna evident pentru „naționalism” și „extremism”, pentru că așa îi dictează Europa liberă. Este șocat că alții l-au considerat drept cel puțin exagerat, cum a și fost.

Când e vorba despre ce îl confirmă în ideile sale cretinoide e cu totul altceva. Ia o informație neverficată despre „catastrofa absolută din Rusia”, unde ar fi 10 mii de cazuri de Covid pe zi și doctorii ar fi aruncați pe geam de FSB. Știrea asta fantezistă îl confirmă în adversiunea sa bolnavă față de Rusia lui Putin. Deci trebuie să fie adevărată.

Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „Caramitru la in Ungaria consultant și cunosc situația de Problema așa: partidul lui Orban votat masiv. un fel PSD bazat pe coruptie totala, dictatură, legături și mesaje naționaliste și revizioniste extrem de special de Trianon și Maghiarii educați și civilizati sunt oripilați au de acolo pentru nu mai suporta nebunia. realitate. In România UDMR a devenit o anexă a lui Viktor Orban. PSD in partenariat cu el pentru alinierea României cu Rusia și nu cu Occidentul. Pana acum România nu a reacționat la atacurile Vezi mai mult 2.403 417 comentarii 380 distribuiri”

Vedeți cum operează mintea „scurtă” a „infantului” ăsta? Așa stabilește ce e real și ce nu, și tot așa merge înainte adâncindu-se într-o realitate alternativă care ajunge să nu mai aibă nicio legătură cu realul obiectiv.

El a lucrat în Ungaria. Ce a văzut într-o țară condusă de un lider tradiționalist, și nu progresist, cum este șturlubatecul? Totul este absolut îngrozitor acolo. Deși țara în discuție are creștere economică constantă și sănătoasă, e lipsită de datorii, are un PIB în creștere, el ce a văzut? Doar ce i-a confirmat adversiunea irațională: „dictatură”, „corupție”, „legături cu Rusia” și …„nebunie”. La el nu există nici măcar balanță, nu se poate vorbi de vreun echilibru, nu: toate cele care există în Rusia sau Ungaria lui Putin și Orban sunt doar „rele”. Atât!…

Tragi-comedia este că, așa cum spunea cineva, orice prost, oricât de mare, găsește alții care să-l aplaude, iar Caramitru junior are mii și mii. Ei, în limbajul de specialitate a unora anume, se numesc „idioți utili”, și asta tocmai pentru că, pe măsura imbecilității, sunt și încrezători, chiar trufași în idioțenia lor, și pur și simplu nu au habar pe ce lume trăiesc, ca și „idolul” lor „diliu”…

de Cristian Patrascu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?