Director economic a unui spital: “Adevărații bolnavi mor cerșind ajutor pe la spitalele apropiate…”

”Nu mai pot să tac”. Astfel își începe mesajul ca un semnal de alarmă medicul Corina Laura Feier, directorul economic al Spitalului Județean Deva. Aceasta spune că unitatea medicală pe care o conduce a stat mai mult goală, pentru că a fost obligată să trateze numai pacienții cu COVID-19, în timp ce alți bolnavi nu au avut unde să se trateze, scrie Active News.

Spitalul din Deva a fost până pe 7 mai spital COVID-19. Unitatea medicală, cea mai mare din județul Hunedoara, nu a primit decât bolnavi infectați cu SARS-CoV-2, iar numărul maxim de pacienți a fost de 200-300, timp de aproape două luni, scrie Libertatea.

Șefa unui spital nu mai vrea să tacă: „În țară spitalele COVID și suport COVID au stat mai mult goale, pentru că, prin lege, nu le-a fost permis să trateze decât pacienți cu coronavirus. Adevărații bolnavi mor cerșind ajutor pe la spitalele apropiate”

Corina Laura Feier, directorul economic al Spitalului Județean Deva spune că unitatea medicală pe care o conduce a stat mai mult goală, pentru că a fost obligată să trateze numai pacienții cu COVID-19, în timp ce alți bolnavi nu au avut unde să se trateze. ”Nu mai pot să tac. Spitalul din Deva, cu peste 700 paturi și un personal de peste 1.200 de oameni, tratează 97 de bolnavi COVID, din care peste 80% asimptomatici. Adevărații bolnavi mor cu zile, cerșind ajutor pe la porțile spitalelor apropiate… Cât va mai rabdă pământul??? Au fost secții întregi goale, specialiști în alte afecțiuni care pur și simplu nu au avut ce să facă. În tot acest timp, oameni cu boli grave nu au fost primiți în spital. Așa prevede legea, nu am avut ce face. Am exemplul unei prietene. Aceasta avea pneumonie și nu avea unde să se ducă să fie tratată. Sunt fapte, așa au fost făcute regulile. Nu știm de ce și nici nu cred că suntem singurii din țară”, spune Corina Laura Feier, pentru cotidianul Libertatea. Integral aici


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?