Mesaj de solidaritate cu Patriarhia la Catedrala Națională: Tinerii au cerut statului redeschiderea integrală a bisericilor, fără modificări aduse practicii liturgice!

Un grup de tineri au afișat joi în fața Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului un mesaj solidar cu dezideratul deschiderii necondiționate a bisericilor. „Cerem statului deschiderea integrală a bisericilor. Nu vă atingeți de Sfintele Taine!”, era scris pe banner-ul etalat de aceștia,
informează Active News.

„De Ziua Națională a Eroilor MARTIRI din temnițele comuniste, se adresează statului (așazis) român aceste două cereri.

”Curajul e taina finală; învinge acela care este dispus să moară.” Nicolae Steinhardt. Suntem alături de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române!

Vă rugăm să luați mâinile de pe Hristos. Cu toată speranța, dragostea și curajul, dați share!”, a scris Marius Cârciumaru în postarea pe social media a fotografiei protestului spontan.

Acest gest de solidaritate cu Patriarhia Română nu este unul singular, în aceeași zi Asociația NEAMUNIT trimițând o scrisoare deschisă Patriarhului Daniel și membrilor Sinodului B.O.R., cu rugămintea de a nu da înapoi în fața presiunilor seculariste. Autoritățile de stat au încercat, după două luni de stare de urgență, să condiționeze redeschiderea bisericilor de modificarea ritualului euharistic, invocând rațiuni sanitare în contextul epidemiei de coronavirus.

Mesaj de solidaritate cu Patriarhia la Catedrala Națională: Tinerii au cerut statului redeschiderea integrală a bisericilor, fără modificări aduse practicii liturgice

Deși Biserica Ortodoxă a acceptat suspendarea accesului credincioșilor la slujbe, inclusiv la Înviere, pe durata stării de urgență, ierarhii ortodocși au avut o poziție mult mai fermă cu privire la Taina Comuniunii, care se desfășoară în același mod, neîntrerupt, de peste 900 de ani. Refuzând să schimbe această practică liturgică, s-a preferat amânarea împărtășirii credincioșilor până la o eventuală consultare a Sinodului B.O.R. cu reprezentanții Bisericilor Ortodoxe surori pe acest subiect, a transmis Active News.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns