PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului: “Nu poate nimeni să ne spună cum să facem Sf. Împărtășanie. Politicienii noștri au aplicat măsuri doar pentru biserică și pentru credincioși, în timp ce mall-urile nu aveau restricții”

PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a ținut o cuvântare înflăcărată în Duminica a cincea după Paști, cu ocazia primei Sfintei Liturghii la care au participat credincioșii, după două luni de interdicții. În cuvântul său, PS Ambrozie a menționat măsurile restrictive luate de stat împotriva Bisericii, considerând că acestea au fost discriminatorii, scrie Active News.

PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului: Nu poate nimeni să ne spună cum să facem Sf. Împărtășanie. Politicienii noștri au aplicat măsuri doar pentru biserică și pentru credincioși, în timp ce mall-urile nu aveau restricții

„Ne revedem după două luni, două luni în care copiii acestui neam, acestui popor, au fost privați de drepturile lor sufletești, dar mai ales cetățenești. N-au putut să meargă la biserică, alături de slujitori să se roage, n-au putut să meargă la mormintele părinților, moșilor și strămoșilor lor. Și-au privit morții plecând din casele lor și slujiți doar de preot. Nebunia a continuat prin ceea ce au făcut politicienii noștri, care au aplicat măsuri doar pentru biserică și pentru credincioși, în timp ce mall-urile nu aveau restricții. Mai mult, cursele aeriene erau libere să plece cu românașii în străinătate, că nu mai puteau țările astea mari să-și culeagă fructele. Statul în care trăim a arătat că nu are iubire față de popor, și politicienii s-au cocoțat, ca întotdeauna, pe coronavirus”, a precizat el.

Între altele, Episcopul Giurgiului a atacat problema Împărtășaniei. Acesta le-a transmis autorităților că nimeni nu are dreptul să spună Bisericii ce să facă. El a arătat că în decursul istoriei naționale, românii s-au împărtășit din același Potir și cu aceeași linguriță pe timpul tuturor epidemiilor și bolilor și nu s-a consemnat niciun caz de îmbolnăvire.

„Până unde poate să ajungă nebunia? Avem o Constituție unde se spune că un drept fundamental al nostru este acela că putem să ne exprimăm credința religioasă. Biserica are tainele ei, credința noastră moștenită de la părinții noștri. Nu poate nimeni să ne spună cum să facem Sfânta Împărtășanie. Politicienii vor avea pe conștiință bătrânele care nu au putut veni în Săptămâna Mare să-și plângă morții și să-și pomenească copiii și nepoții. Vor avea pe conștiință oamenii care nu vor mai prinde Paștele viitor. Dar nici nu le pasă, ați văzut cât de lipsiți de empatie… Acum nu mai crede nimeni în măsurile acestea exagerate. Omul fără identitate, fără repere, face prostii. Nu știu dacă Oculta, cu tot ce înseamnă acei oameni care nu au cuget ortodox, nu au iubire de neam și de țară, oameni care  – prin neoreligii, prin neomarxism, prin ideologii legate de viață, de familie și de sexualitate -, vor să răvășească și să tulbure lumea. Dacă te vei lua după aceștia, vei intra într-un labirint de nu vei mai ieși”, a precizat el. Ierarhul a comentat și problema orei de educație sexuală în școli, care va apărea în orarul elevilor odată cu legea votată și promulgată în luna martie. El a spus că materialele după care vor învăța copii sunt „adevărate materiale pornografice”. Integral pe Active News.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?