China și Statele Unite sunt „în pragul unui nou Război Rece”. Avertismentul dur al Beijingului!

China și Statele Unite sunt „în pragul unui nou Război Rece”, a avertizat duminică ministrul chinez de externe Wang Yi, care a deplâns reaprinderea tensiunilor cu Washingtonul în jurul pandemiei de COVID-19, relatează AFP. Primii bolnavi cu noul coronavirus au fost semnalați la sfârșitul anului trecut în orașul Wuhan din China. De atunci, virusul s-a răspândit în întreaga lume și a făcut circa 340.000 de morți, informează Active News.

China și Statele Unite sunt „în pragul unui nou Război Rece”. Avertismentul dur al Beijingului

Președintele american Donald Trump a acuzat cu regularitate în ultimele săptămâni autoritățile chineze că au întârziat să comunice date cruciale privind gravitatea virusului a cărui răspândire, în opinia sa, ar fi putut fi ținută sub control.
„În afară de devastarea cauzată de noul coronavirus, în SUA se propagă un virus politic”, a spus în fața presei șeful diplomației chineze, fără a-l numi pe președintele american.
„Acest virus politic profită de orice ocazie pentru a ataca și defăima China”, a declarat Wang.Beijingul și Washingtonul erau deja în dispută de doi ani, între cele două puteri existând un război comercial lansat de administrația Trump pe bază de suprataxe reciproce care afectează comerțul internațional. Integral aici.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns