Marcel Ciolacu: Iohannis nu a avut demnitatea și mândria națională de a promulga ”Legea Trianon”

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, joi, cu ocazia Centenarului de la semnarea Tratatului de pace de la Trianon, un mesaj în care îl critică pe Klaus Iohannis că nu a promulgat legea adoptată luna trecută de Parlament prin care ziua de 4 iunie devine Ziua Tratatului de la Trianon. Inițiată de parlamentarii PSD Titus Corlățean și Șerban Nicolae, legea, dacă era promulgată, ar fi permis marcarea așa cum se cuvine a acestui moment crucial din istoria României și a poporului român, informează Active News.

Ciolacu: Iohannis nu a avut demnitatea și mândria națională de a promulga ”Legea Trianon”


„Astăzi #România marchează Centenarul de la semnarea Tratatului de pace de la #Trianon. O pagină esențială a istoriei națiunii române, prin care a fost a fost recunoscută #Unirea Transilvaniei și a părții răsăritene a Banatului cu România, respectiv voința românilor exprimată la 1 Decembrie 1918.
Parlamentul a votat pe 13 mai legea prin care doream să marcăm, cu demnitate, simbolistica națională a Zilei de 4 iunie. Din păcate, președintele Iohannis nu a avut demnitatea și mândria națională de a promulga această lege în timp util, pentru a fi astăzi deja în vigoare.
Eroismul, jertfa, abilitatea politico-diplomatică și demnitatea oamenilor politici de atunci au făcut posibil acest moment istoric esențial pentru devenirea Națiunii Române reîntregite! Un model de urmat pentru cei aflați astăzi la conducerea țării, de a nu mai pune interesele politice personale deasupra intereselor naționale.
Dumnezeu să binecuvânteze România!”
, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?