DAN PURIC: “MAI TRĂDAT CA ASTĂZI, POPORUL ROMÂN N-A FOST NICIODATĂ!” Video

Dan Puric

Actorul și regizorul Dan Puric a afirmat că poporul român n-a fost niciodată mai trădat decât în ziua de azi. Într-un dialog cu părintele Pompiliu, paroh al bisericii „Șerban Vodă” din București, Dan Puric a spus că măsurile luate de autorități împotriva credinței sunt măsuri „împotriva cinstei numelui de român”.

Acesta a mai spus că mass-media s-a purtat „pestilențial” cu ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei recent trecut la cele veșnice.

Iată câteva dintre afirmațiile făcute de Dan Puric în dialogul cu pr. Pompiliu:

Mai trădat ca astăzi poporul român n-a fost niciodată. Mai trădat ca astăzi în credința lui, în istoria lui n-a fost niciodată. Ăia (din trecut – n.n.) au fost mici copii.

Poporul român a fost mereu stăpân pe credința lui. Una este credința și alta este destinul. Nu vedeți că destinul nostru se face peste Ocean, la Bruxelles, oriunde? Ăla e viitorul lor. Dar alta e Pronia cerească.

În momentul în care prăpădiții ăștia iau măsuri împotriva credinței poporului român, ei iau măsuri împotriva cinstei numelui de român.

De ce au încercat comuniștii să ne rupă de pământ? De ce au încercat neocomuniștii ăștia albaștri să ne rupă, să trimită de-aici 5-6 milioane? Noi avem eroi și astăzi: ăia care dintr-un hangar au făcut o biserică, am văzut în Italia, dintr-o sală de baschet au făcut o biserică.Trăim un miracol fabulos al acestui popor. Nu vorbesc de populația zăpăcită, de ăia cu mască sau fără mască, ci de esența acestui neam.

Cotețul ăsta european se prăbușește pentru că n-are bază creștină.

N-ai cum să fii anti-occidental, pentru că acolo a fost izvor de cultură. Sunt frații noștri creștini.

Eu am o distanță socială față de ei (conducători – n.n.). Prin distanța socială au încercat să se creeze suspiciunea, confuzia. Cine face asta, dacă nu cel rău?

Mai sunt eroi și astăzi. Mai sunt: cei care nu fac nicio concesie la mascarada asta, cei care rezistă la atacul acesta furibund împotriva creștinismului, al omului religios în primul rând. Sunt și o să scoată Dumnezeu din masa anonimă eroi și martiri.

Alexandru Mihail


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns