Bisericile rămân închise și după 15 iunie! Ludovic Orban: “La biserică e spațiu închis, în care oamenii stau aproape. Nu poți să te duci cu jandarmii să verifici dacă e respectată distanțarea fizică.”

Premierul Ludovic Orban a vorbit, duminică seară, despre acest subiect sensibil, motivând de ce Bisericile vor rămâne închise după 15 iulie. El a afirmat că „această decizie trebuie luată cu precauție maximă”, pentru că „e necesar ca răspândirea virusului să fie la nivel minim”, informează Active News.

„Am discutat în zona religioasă cu Prefericitul Patriarh și cu alți lideri religioși. Le-am spus că vom deschide la un moment dat, că e important pentru oameni, dar această decizie trebuie luată cu precauție maximă și când extinderea virusului e foarte scăzut. La biserică e spațiu închis, în care oamenii stau aproape. Nu poți să te duci cu jandarmii să verifici dacă e respectată distanțarea fizică. E și o chestie de autoreglementare a Bisericii”, a spus premierul, la B1 Tv, citat de Mediafax.

În ceea ce privește prelungirea stării de alertă, Orban a fost categoric. „Adoptăm Hotărârea de Guvern privind starea de alertă și toate actele privind starea de alertă. Dacă PSD nu votează, autoritățile rămân fără instrumentele necesare pentru a proteja viețile oamenilor. Decizia de a prelungi starea de alertă nu e una politică, ci științifică”, a spus premierul.
Șeful Executivului a subliniat că are „încredere în biserici că au putere de organizare”. „Preoții nu pot să oficieze slujba cu masca pe figură. Cei care cântă în cor nu pot cânta cu masca pe figură. Dacă unul e bolnav, poate răspândi virusul. (…) Eu am încredere în biserici că au putere de organizare, dar există acest risc”, a mai spus Orban. Integral aici.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?