Trump acuză Germania că nu și-a achitat plățile către NATO și anunță că le va reduce la jumătate trupele americane!

Președintele american, Donald Trump, a confirmat luni, la Casa Albă, că va reduce la 25.000 numărul soldaților americani staționați în Germania, acuzând Berlinul că este „restanțier” la plățile către NATO, informează Politico, citat de Active News.

Trump acuză Germania că nu și-a achitat plățile către NATO și anunță: Vom reduce la jumătate trupele americane din Germania

„Avem 52.000 de soldați în Germania, este un număr extraordinar de soldați, ceea ce reprezintă un cost extraordinar pentru Statele Unite”, a spus Trump. „După cum știți, Germania este cea mai restanțieră în ceea ce privește plățile către NATO”, a subliniat președintele american. El a menționat că Germania nu a alocat 2% din PIB apărării și a criticat relația comercială cu Statele Unite prin intermediul Uniunii Europene.

„Sunt resatanțe de miliarde de dolari,  iar acest lucru este ani de zile”, a spus Trump. „Deci, reducem la 25.000 numărul soldaților”, a adăugat liderul de la Casa Albă. Integral aici.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns