Robert Udrea-România, trezește-te!

Foto: magazincritic.ro

Este inadmisibil ca un absolvent de facultate integralist, care și-a susținut licența și a luat 10, ca un masterand, care a fost bursier pe tot parcursul programului masteral în limba engleză, care probabil va lua tot 10 la susținerea disertației, care a avut și are nenumărate activități (voluntariat/cu contract de muncă) de ceva ani să NU POATĂ să-și găsească un loc de muncă.
Este vorba despre mine, da. Să mai menționez că sunt scriitor, am făcut și teatru, am fondat și o revistă de artă, literatură și știință, am colaborat cu altă revistă online, cu Primăria Sectorului 1 pentru un proiect uriaș, am lucrat în „sales”? Deci n-am stat degeaba și aștept serviciul visurilor mele.

Îmi propun să fac și doctoratul. Și dacă și după anii de doctorat nu voi putea lucra decât într-un call center, în vreun hypermarket, vânzător de plușuri sau alte joburi de acest tip? Te lovești, ca student, indiferent de ciclul în care te afli, că nu ai suficientă experiență, poate. Păi cum să ai ani de experiență pentru un job satisfăcător, meritoriu și conform cu capabilitățile tale și anii de studiu când nu te bagă nimeni în seamă decât la joburile menționate mai sus?

Mi se pare inadmisibil ca un simplu angajat într-un centru comercial care nu are nici măcar bac să aibă salariu mai mare decât un student, indiferent ce ar studia. Nu există scuze, nu există motive. România nu știe să aibă grijă de tinerii ei, dar toate partidele vor voturi și se bazează pe tineri în strategiile lor. Sigur, unii sunt privilegiați, dar restul? Ar fi așa simplu să mă mut în altă țară, când nimeni nu îți acordă o șansă reală.

Ce faceți, guvernanților? Că oricine a fost la guvernare, indiferent de culoare și ideologie nu a făcut NIMIC pentru tineri. Muncești 12-20 de ani în săli de curs și înveți ca să fii pregătit pentru o carieră de succes, dar ce să vezi? Dacă nu ai pile/rude/recomandări nu poți avea nimic din ceea ce-ți dorești.

Niciun partid și absolut nimeni nu a fost și nu este în stare să ofere studenților la capătul ciclului de învățământ un job din oficiu în domeniul în care au studiat. De ce ne mai mirăm că pleacă tinerii din România? Ar trebui să ne mirăm de cei care refuză să plece, pare ceva mai halucinant, o himeră.

Da, vreau să mai petrec încă trei ani și la doctorat. Să învăț. Aș vrea să devin profesor universitar, chiar dacă ar fi mult de muncă, dar ar fi incomparabil mai puțin față de munca pe care o depun scriind aceste rânduri. Fiindcă sunt șomer de mai bine de jumătate de an. Iar în tot acest timp, nimic bun la orizont.

Măcar dacă studenții ar fi primit bursele și pe perioada vacanței de vară, având în vedere că părinții acestora au, în cea mai mare parte, salariile diminuate. Și culmea, ratele să știți că nu scad și ele. Sunt tot atâtea. Trebuie să facem ceva și pentru studenți, mai lăsați naibii pensiile parlamentarilor. Nu vă mai ajunge? Ho!

Vreau să învăț și să dau ce-i mai bun și poate de azi în douăzeci de ani voi ajunge și prim-ministru sau măcar ministru și o să facem atunci să fie lucrurile așa cum ar trebui. Ne-am săturat cu toții de corupție, indolență, incompetență instituțională, lipsă de expertiză în funcțiile de conducere ale țării, dar suntem pasivi.

Acum că mi-am încheiat manifestul, mă pot angaja și eu undeva? Mulțumesc.

Este posibil ca imaginea să conţină: Robert Udrea, stând în picioare

Robert Udrea


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns