Raluca Amariei: „USR nu mai poate fi salvat”! Nu poți «moderniza» România negându-i rădăcinile și identitatea națională”. O nouă demisie în USR, cu acuzații că „se dictează pe o singură voce”!

Raluca Amariei a demisionat din USR, în care a fost atât vicepreședinte la nivel național, cât și lider al filialei județene din Sibiu, și critică dur formațiunea condusă de Dan Barna, despre care spune că a promovat „mesaje jignitoare la adresa majorității românilor”, care i-au adus, „pe bună dreptate, eticheta de partid neomarxist, chiar dacă se autointitulează de «dreapta»”, informează Active News.

O nouă demisie în USR, cu acuzații că „se dictează pe o singură voce”. Raluca Amariei: Partidul, care a primit pe bună dreptate eticheta de neomarxist, nu mai poate fi salvat. Nu poți «moderniza» România negându-i rădăcinile și  identitatea națională”

Raluca Amariei/Facebook

„Nu poți «moderniza» România negându-i rădăcinile, identitatea națională și valorile, desconsiderându-i pe cei care te-au votat și pretinzând arogant că-i «educi»”, mai spune ea, cu concluzia tranșantă exprimată ulterior postării că „USR nu mai poate fi salvat”.

„De mai multă vreme asist la agonia USR ca formațiune politică credibilă pentru electoratul românesc. Am intrat în politică în 2016 împreună cu alți oameni care nu mai făcuseră politică. Am pornit într-o vară cu un partid care exista numai în București și în cîteva luni, prin implicarea entuziastă a membrilor noi din toată țara și din Diaspora am câștigat încrederea a peste 600 de mii de români, devenind al treilea partid din țară. Dar de-atunci ceva s-a defectat în USR. Nu știu ce mecanisme, ce mișcări, ce jocuri, ce «agende» au făcut ca partidul construit pe democrație, transparență și meritocrație să devină un fel de partid, unde se dictează și se votează pe o singură voce, unde dialogul constructiv a fost înlocuit cu «cine nu e cu noi e împotriva noastră» și unde vocile care denunță nereguli sau doar exprimă public păreri personale sunt reduse la tăcere ori, simplu, eliminate din partid”, a scris Raluca Amariei, pe Facebook. Integral aici.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?