Foto: Kanal D

Dacă n-a putut federaliza Poliția Română pe model german, Marcel Vela vrea măcar ca să inscripționeze mașinile de poliție pe model german?

„Marcel Vela a găsit soluția pentru a înlătura confuzia dintre Poliția Română și Poliția Locală. Ministrul Afacerilor Interne a declarat sindicatelor din politie că își dorește o rebrenduire a structurilor de poliție pentru a elimina confuzia cetățenilor, O parte din soluție ar fi schimbarea look-ului mașinilor de poliție, noul standard de inscripționare fiind inspirat de modelul german, notează mediasud.ro”, citat de stiripesurse.ro

Este posibil ca imaginea să conţină: maşină şi text

La începutul anului, Marcel Vela scandaliza mare parte din personalul MAI printr-o propunere de-a dreptul obraznică, considerată de către veteranii din minister ca fiind un adevărat afront la suveranitatea statului român și totodată o încercare de umilire a celor care au îmbrăcat uniforma statului român și au depus un jurământ pentru apărarea Țării și a Constituției României. Cu ce elucubrații venea în ianuarie 2020 Marcel Vela? Nici mai mult nici mai puțin decât cu o încercare de federalizare a Poliției Române:
„Vela vrea să federalizeze Poliția Română… „, scria pe 16 ianuarie national.ro

”Ministrul Vela mi-a dat exemplul Germaniei, păi Germania e stat federativ, are landuri. Îmi spunea și că la noi reforma administrativă e veche din 1968, aoleu, păi în America este de peste 100 de ani, în Franța, de 150 de ani. I-am spus că, dacă vrea regionalizare, trebuie să modifice Constituția. (…)Noi suntem stat național, nu stat federativ, dacă Vela vrea să federalizeze România s-o facă, dar s-o facă constituțional, nu să federalizeze poliția.”, a spus liderul sindicatelor polițiștilor, Dumitru Coarnă, potrivit national.ro.

Cum încercarea de federalizare a Poliției Române a eșuat după ce Marcel Vela s-a confruntat cu o mică revoltă la nivelul MAI, acum revine cu un alt moft prin care încearcă din nou să testeze nervii și răbdarea românilor: cu o încercare de rebrănduire a mașinilor de poliție … după model german!? Probabil se insistă cu această grafică întâlnită pe mașinile de poliție din Germania și din Austria pentru a se simți ca la mama „acasă” și insul ăla mare și complet inutil de la Trei Coceni???

PS: românii au mirosit de la bun început în a cui colonie suntem noi pe cale să ne transformăm la modul oficial.

de Fandel Mihai


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns