Antiromânism cu carul la librăria Karul Libris din municipiul Carei, județul Satu Mare, ROMÂNIA!

  • Cultul personalității unui criminal de război horthyst, Wass Albert, la liber!

Cu toate că legislația românească interzice promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii, sau promovarea ideologiei fasciste, sub incidența legii 217/2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii cad doar fraierii de… români.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Această lege nu pare să se aplice uniform în România, anumite minorități beneficiind parcă de unele derogări care le permit să promoveze cultul personalității al unor criminali de război, să le ridice statui, să-i comemoreze, să le organizeze tot felul de evenimnete de cinstire și de omagiere sub pretextul organizării unor acțiuni sau activități identitar-culturale.

La o librărie din Carei vitrina e plină ochi cu cărțile unui criminal de război: Albert Wass, condamnat la moarte în contumacie de Tribunalul Cluj în anul 1946 fiind responsabili pentru evenimentele care au avut loc în septembrie 1940, când români și evrei din Ardealul de Nord aflat sub ocupație horthystă au fost uciși de armata ungară.

Albert Wass a fost condamnat la moarte în contumacie de Tribunalul Cluj, atât pentru responsabilitatea legată de evenimentele de la Țaga, cât și pentru cele de la Mureșenii de Câmpie și Sucutard, dovedindu-se că a instigat trupele horthyste să omoare români şi evrei din Mureşenii de Câmpie şi Sucutard.

de Fandel Mihai


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns